13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο τότε πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασίλης Διγαλάκης λειτουργούσε ως πρύτανης ή ως μελλοντικός Υφυπουργός Παιδείας της Δεξιάς κυβέρνησης;

Ημερομηνία:

Είναι ένα ερώτημα που συζητούν πολλοί Χανιώτες αυτές τις μέρες. Όταν πάρθηκε εν κρυπτώ η απόφαση από το Πολυτεχνείο Κρήτης για μετατροπή των ιστορικών κτιρίων στο Λόφο Καστέλι σε ξενοδοχείο, ο κ. Διγαλάκης πώς λειτουργούσε; Ως πρύτανης του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος του τόπου μας ή ως εκπρόσωπος μίας Νέας Δημοκρατίας που ερχόταν στην εξουσία η οποία είχε σχέδιο για μετατροπή των πανεπιστημιών σε εταιρείες Real Estate;

Γιατί αν ισχύει το δεύτερο, αν ο τότε πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης πραγμάτωνε το πολιτικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας ως πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης ενώ σήμερα βρίσκεται στη θέση του Υφυπουργού Παιδείας της κυβέρνησης, τότε υπάρχει σοβαρό ζήτημα το οποίο θα πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά και να δοθούν απαντήσεις.

Γιατί τότε έχει καταργηθεί η όποια έννοια ανεξαρτησίας της λειτουργίας του ανώτατου ιδρύματος.

Αυτή η εντύπωση ενδυναμώνεται και από το άρθρο του ίδιου του σημερινού πρωθυπουργού που τότε, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης σημείωνε στην “Καθημερινή”:

“Τα πανεπιστήμια έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία την όποια πρέπει να εκμεταλλευτούν.  Το παράδειγμα του Πολυτεχνείου Κρήτης δείχνει τον δρόμο αλλά αναδεικνύει ταυτόχρονα και τις απίστευτες αγκυλώσεις που τέτοιες προσπάθειες πρέπει να ξεπεράσουν.”

Στο συγκεκριμένο άρθρο έκανε αναφορά ο νυν Υφυπουργός Υγείας κ. Διγαλάκης με σημερινή του δήλωση όπου είπε:

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως από τις 29 Ιουνίου 2017 είχε ξεκαθαρίσει δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταδεικνύοντας πλήρη ακολουθία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων, «επενδύει» στη λογική και εφαρμόζει τη νομιμότητα, όπως αρμόζει σ’ ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

Όμως, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα δε μπορούν να λειτουργούν ως παραμάγαζα κομμάτων για την προώθηση της πολιτικής τους ατζέντας γιατί τότε καταργείται το αυτοδιοίκητό τους.

Συνέβη αυτό στην περίπτωση του Πολυτεχνείου Κρήτης με την απόφαση που λήφθηκε για μετατροπή των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι σε ξενοδοχεία;

Η Νέα Δημοκρατία και οι πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου Κρήτης πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ