Ο Τ. Βάμβουκας για την επίσκεψη Στεφανή και τις παραχωρήσεις Ιταλικών Στρατώνων, Μαρκόπουλου, Φιρκά

Κανένα σχόλιο

Δήλωση Βάμβουκα με αφορμή την επίσκεψη Στεφανή:

Η επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή επιβεβαίωσε μια σειρά θετικές εξελίξεις για την πόλη μας. Η αξιοποίηση των χώρων στο Φιρκά για τη στέγαση εκεί του Πολεμικού Μουσείου είναι σίγουρα μια καλή εξέλιξη, όπως φυσικά και η προοπτική της παραχώρησης των ιταλικών στρατώνων και η μεταφορά εκεί του Δημαρχείου Χανίων. Σε αυτό συμφωνούμε σχεδόν όλοι, άλλωστε και ήταν μια πρόταση που είχα κάνει ήδη από το 2016 προς τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Μάλιστα την επομένη της καταστροφικής πυρκαγιάς το είχα δημόσια ζητήσει επιτακτικά ως δήμαρχος της πόλης και είχε εγκριθεί από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Στα θετικά ξεχωρίζω ακόμη και την επανέναρξη της συζήτησης για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, η οποία τερματίζει μια μακρά περίοδο αδράνειας γύρω από το θέμα, που είχε μείνει στην συμφωνία που υπογράψαμε με τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκη το Απρίλιο του 2019. Η συμφωνία μάλιστα συνοδεύτηκε από την χρηματοδότηση και την έναρξη της μετεγκατάστασης στην Αγυιάμε την υποχρέωση αυτή να ολοκληρωθεί εντός 15 μηνών.

"Sponsored links"

Θα πρέπει η δημοτική αρχή να κινηθεί για να καλύψει τον χαμένο χρόνο, διότι μέχρι τώρα δινόταν η εντύπωση ότι αντιμετώπιζαν το στρατόπεδο Μαρκοπούλου περίπου ως ανεπιθύμητη κληρονομιά.  Είναι θετικό η ανακίνηση ενός ζητήματος που για εμάς παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια και επιτυχίες της θητείας μας, για το οποίο αφιερώσαμε πολύ κόπο, ώστε από ανέφικτο (αίτημα του Δήμου Χανίων από το 1952) να το καταστήσουμε υλοποιήσιμο.

Πετύχαμε μια πολύ καλή συμφωνία και συνεχίζουμε να επιμένουμε στην αξία της υλοποίησής της ως έχει,κάτι το οποίο θα αποφέρει πολλά οφέλη στα Χανιά.

Τάσος Βάμβουκας

Τέως Δήμαρχος

Επικεφαλής Παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις