Ο Χάρης Μαμουλάκης για τις αλλαγές στη λειτουργία των λαϊκών αγορών

Κανένα σχόλιο

Επί του νομοσχεδίου που επιφέρει αλλαγές στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, τοποθετήθηκε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής.

Αναλυτικά: 

Ο Χάρης Μαμουλάκης έκανε μια σύντομη ιστορική αναφορά στον θεσμό των λαϊκών αγορών και στις παρεμβάσεις που η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει, με στόχο τον καθορισμό ολοκληρωμένου πλαισίου όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας των υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, τονίζοντας: «Οι δραστηριότητες υπαίθριου εμπορίου αποτελούν σημαντικό παράγοντα της ευρύτερης λειτουργίας του εμπορίου στη χώρα μας, καθώς περιλαμβάνουν σειρά δράσεων που σχετίζονται τόσο με τη διάθεση προϊόντων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας, όσο και την εύκολη πρόσβαση των καταναλωτών σε αυτά.».

"Sponsored links"

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης, καθώς και του κύματος ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής, συνθήκες που προοιωνίζουν έναν δύσκολο χειμώνα για τους καταναλωτές.

«Οι επιπτώσεις για αγρότες, παραγωγούς, επαγγελματίες, αλλά και για τα νοικοκυριά χαμηλότερου εισοδήματος είναι δυσβάσταχτες. Με αυτό το σχέδιο νόμου, πώς θα ενισχυθεί το εισόδημα του παραγωγού; Με ποιο τρόπο θα βοηθήσετε τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα να αντιμετωπίσουν τις ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής; Πώς βοηθάτε τους παραγωγούς; Μέσω της κατάργησης της απρόσκοπτης προσέλευσής τους στις λαϊκές αγορές; Μέσω του πρόσθετου κόστους που επιφέρει η καταχώρηση στοιχείων στην πλατφόρμα e-katanalotis; Μέσω των ποινών τιμωρητικού χαρακτήρα που επιφέρουν απώλεια της άδειας;

Μέσω της σύνδεσης της άδειας λαϊκής με τη θέση; Που αποσκοπεί η μετατροπή Παραγωγικών Αδειών σε Επαγγελματικές; Πώς θα βοηθήσει την αγροτική παραγωγή της χώρας μας; Πώς ενισχύεται ο ανταγωνισμός προς όφελός των καταναλωτών;» αναρωτήθηκε ο Χάρης Μαμουλάκης, καταλήγοντας: «Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να μην επιβιώσουν οι μικρομεσαίοι και οι φτωχοί να καταστούν φτωχότεροι.».

 

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live