Ο Ψαριανός αφήνει υπόννοιες ότι η επιστολή του Μίκη στον Κουτσούμπα είναι κατασκευασμένη!

Κανένα σχόλιο

Ενώ ο Μίκης Θεοδωράκης αναπαύεται στην τελευταία κατοικία του στην κρητική γη, ο πρώην βουλευτής έκανε μια παράξενη ανάρτηση.

Συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Ψαριανός έγραψε στο Facebook:

«Μια αφελής ερώτηση. Την “επιστολή” Μίκη προς Κουτσούμπα γιατί την μάθαμε μετά τον θάνατο τού “επιστολογράφου”; Γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε τότε, πέρσι τον Οκτώβριο, από τον παραλήπτη; Γιατί το ΚΚΕ μάς έκρυβε τόσον καιρό ένα τέτοιο ντοκουμέντο; Επειδή συνηθίζει να κρύβει ντοκουμέντα ή επειδή τα κατασκευάζει όταν “πρέπει”;».

"Sponsored links"

Η ανάρτηση αφήνει υπόνοιες για πλαστογραφία, και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media. Υπενθυμίζεται ότι μετά το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε αποκαλύψει επιστολή του μεγάλου εκλιπόντος στην οποία ο συνθέτης σημείωνε με νόημα ότι «βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live