19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ο ironman Κώστας Βαρουχάκης βρισκόταν μεταξύ των προσκεκλημένων της Προέδρου της Δημοκρατίας

Ημερομηνία:

Ο ironman Κώστας Βαρουχάκης βρισκόταν μεταξύ των προσκεκλημένων της Προέδρου της Δημοκρατίας,Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, με αφορμή τη συμπλήρωση 48 ετών από την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Όπως είναι γνωστό, ο Κώστας Βαρουχάκης έχει αφοσιωθεί στο να τρέχει σε υπερμαραθώνιους για τα ειδικά σχολεία της Κρήτης.

Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο ευαισθητοποιεί την Νεολαία (που του επιφυλάσσει θερμή υποδοχή κάθε φορά που ολοκληρώνει έναν στόχο) και την ευρύτερη τοπική κοινωνία αλλά και εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά των σχολείων αυτών.

Μάλιστα η τελευταία του δράση ήταν στη Γαλλία όπου ολοκλήρωσε το πενταπλό ironman και έγινε ο πρώτος Έλληνας που το κατάφερε.

Στο βίντεο που ακολουθεί, δείτε στο 0.44′ τον Κώστα Βαρουχάκη να χαιρετά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί ότι φέτος η κ. Σακελλαροπούλου, στην συγκεκριμένη δεξίωση έκανε ένα μεγάλο άνοιγμα στην Κοινωνία των Πολιτών.

Πρόθεσή της ήταν να δώσει την ευκαιρία σε εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων να παραστούν στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι «η δημοκρατία δεν αφορά μόνο την οργάνωση της Πολιτείας, αλλά και τον αδιαπραγμάτευτο τρόπο της ζωής μας» και έκανε έτσι πράξη την πεποίθησή της, ότι «δεν νοούνται στη δημοκρατία ορατοί και αόρατοι πολίτες, άνθρωποι και συλλογικότητες χωρίς φωνή και εκπροσώπηση, εγκλωβισμένοι σε διακρίσεις και στερεότυπα». Αντιθέτως, «Μόνο κίνητρα και ίσες ευκαιρίες για τον καθένα, για τη βελτίωση και την εξωστρέφεια, μακριά από αδράνειες και στρεβλώσεις του παρελθόντος».

Στο πλαίσιο αυτό, προσεκλήθησαν η Μαρία Λεπενιώτη, πρόεδρος του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Εμμανουήλ Δερμιτζάκης, γενετιστής, διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής και Γονιδιωματικής της Γενεύης, ο Χρήστος Κυρατσούς, αντιπρόεδρος Έρευνας Μολυσματικών Νόσων και Τεχνολογιών Ιικών Φορέων της αμερικανικής εταιρείας Regeneron, ο Σταμάτης Κριμιζής, ακαδημαϊκός- επιστήμονας του διαστήματος, ο Κούρος Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί, νεαρός πρόσφυγας από το Ιράν που αρίστευσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ο Σαϊντού Καμαρά, αριστούχος μαθητής από τη Γουινέα, ο Σελίμ Παρασκευάς, νεαρός Ρομά που σπουδάζει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η Λίλιαν Στεφανάκη, δήμαρχος Γαύδου, ο Παναγιώτης Πατέλης, φαρμακοποιός στην ακριτική Χάλκη, η οικογένεια του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, που έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, κατά την διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών του περασμένου έτους.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...