25.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Πάνω από χίλιες υπογραφές σε λιγότερο από τρεις ημέρες για τη Ντόα, στο “Μητέρα” η μικρή Νάντια

Ημερομηνία:

Μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας της Ντοά, της 19χρονης ηρωίδας του ναυαγίου των 490 νεκρών στ’ ανοικτά της Μάλτας, το ενδιαφέρον των πολιτών από την Κρήτη αλλά και απ’ όλη την Ελλάδα ήταν εξαιρετικά έντονο. Πέρα από τη συμπαράσταση που έχουν εκφράσει με μηνύματα, πολλοί ήταν και αυτοί που προχώρησαν σε πράξεις.

Όμως, πέραν αυτών, μετά από πρωτοβουλία του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, ξεκίνησε μία διαδικασία συλλογής υπογραφών ώστε να δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και η Ντοά να φτάσει στον προορισμό της, που είναι η Σουηδία.

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος των πολιτών είναι ότι σε λίγότερο από 3 ημέρες και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας που γραφόταν αυτό το κείμενο είχαν συλλεχθεί πάνω από 1.100 υπογραφές, δηλαδή σχεδόν 1 υπογραφή κάθε 4 λεπτά.

Την ίδια στιγμή, όπως είχαμε αναφέρει και εμείς και επαληθεύτηκε και με αναφορά του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, για τη μικρή Νάντια, το 17 μηνών προσφυγόπουλο το οποίο σώθηκε με τη συμβολή της 19χρονης Ντοάς, εμφανίστηκε ένας συγγενής από τη Σουηδία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη βρέθηκε και κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού καθώς και αστυνομικοί από τη Σουηδία για να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να παραδοθεί το βρέφος στο θείου του.

Πάντως, αυτή τη στιγμή και έπειτα από δύο και πλέον βδομάδες παραμονής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, σύμφωνα με αναφορά της εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ”, η μικρή Νάντια θα μεταφερθεί στο Κέντρο Βρεφών “Μητέρα” στην Αθήνα, το οποίο θα το φιλοξενήσει προσωρινά έως ότου ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες.

Με την πολύτιμη βοήθεια των γιατρών του Βενιζέλειου το 17 μηνών προσφυγόπουλο, που διασώθηκε από ναυτική τραγωδία, αποθεραπεύτηκε πλήρως και μεταφέρεται στο κέντρο Βρεφών «Μητέρα» αναζητώντας οικογένεια.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι γονείς της Νάντιας πνίγηκαν μαζί με άλλους περίπου 490 μετανάστες που επέβαιναν σε πλοιάριο, όταν εμβολίστηκε από πλοίο Αιγύπτιου πλοιοκτήτη στα διεθνή ύδατα της Μάλτας στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η τραγική μάνα, πριν χαθεί για πάντα στα νερά της Μεσογείου, εμπιστεύθηκε το κοριτσάκι στα χέρια της 19χρονης Dooa Al Zamel από τη Συρία η οποία είχε πέσει στη θάλασσα με σωσίβιο.

Με τον θάνατο να τις «πολιορκεί», η 19χρονη και το παιδί βρέθηκαν να παλεύουν με τα κύματα, τη δίψα και τον τρόμο για τέσσερις ημέρες και τρεις νύχτες μέχρι που διασώθηκαν από παραπλέοντα εμπορικά πλοία.

Με Super Puma της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκαν στα Χανιά σε άσχημη κατάσταση.

Για ολόκληρο το ιστορικό της υπόθεσης, διαβάστε τη συνέντευξη της Ντοά πατήστε εδώ

Για όσους θέλουν να συμπαρασταθούν στη 19χρονη ηρωική Ντοά, μπορούν να συνυπογράψουν διαδικτυακά το κείμενο που διακινείται πατώντας εδώ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άμεσες εκταμιεύσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο ζήτησε ο Φραγκίσκος Παρασύρης

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης καλεί τους υπουργούς να προχωρήσουν στις...

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Την ώρα των βασανιστηρίων φορούσε χειροπέδες, λέει στο in η δικηγόρος της οικογένειας

Εν μέσω αντιδράσεων για τον βασανιστικό θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου...

Νεκρός βρέθηκε ο 60χρονος Γερμανός που αγνοούνταν στη Σούγια

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού του 60χρονου Γερμανού...