22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πάνω από 2 δις για συντάξεις κάτω από τα 55

Ημερομηνία:

Να που πηγαίνουν οι Φόροι Ακίνητης ΠεριουσίαςΑπό τα στοιχεία της μηνιαίας έκθεσης απεικόνισης συνταξιοδοτικών παροχών που εκδίδει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας [1] προκύπτει ότι πληρώνουμε για 222 χιλιάδες συνταξιούχους κάτω των 55 ετών, 2.095 δισεκατομμύρια Ευρώ το χρόνο (0,9 δις οι συνταξιούχοι κάτω των 50 και 1,2 δις οι συνταξιούχοι από 51 έως 55 ετών). Αν υπολογίσουμε ότι από την ακραία υπερφορολόγηση όλων των ακινήτων όπως είναι το «χαράτσι» τα προσδοκώμενα έσοδα για το 2013 είναι 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι σαφές ότι όσα αποδίδουν οι εξοντωτικοί φορολογικοί συντελεστές επί της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων πηγαίνουν στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις κάτω από τα 55 ή ακόμα και από τα 50, οι οποίες συνεχίζονται και σήμερα επιδοτούμενες από τον προϋπολογισμό αφού ούτε κατά διάνοια δεν έχουν πληρωθεί αντίστοιχες εισφορές για τις συντάξεις αυτές. Με την εξαίρεση των αναπηρικών συντάξεων (που κι αυτές δεν έχουν πλήρως και σοβαρά ελεγχθεί, ώστε να σταματήσει η εκτεταμένη απάτη που γινόταν εις βάρος των πραγματικών ανάπηρων), ποια δικαιολογία υπάρχει;  Καμία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας, προγραμματίζονται συντάξεις με μπόνους για 100.000 υπαλλήλους, ακόμη και με 6 πλασματικά χρόνια, χωρίς όριο ηλικίας.

Κυβέρνηση  και  τρόικα ανέχονται ακόμη και σήμερα πολιτικές παροχών προς συγκεκριμένους προνομιούχους του παλιού πολιτικού συστήματος, αδιαφορώντας ότι με αυτές σπαταλούν και θυσιάζουν τα ελάχιστα έσοδα που αποφέρει η σκληρή  υπερφορολόγηση  που στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα. Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός, αλόγιστων προνομίων, όπως είναι  οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις με εξωπραγματικές αυξήσεις φορολογικών βαρών για ακίνητα, επιχειρήσεις και εισοδήματα,  εξοντώνει την ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα,  απομακρύνει νέες παραγωγικές επενδύσεις και οδηγεί σε αύξηση της ανεργίας. Και το πιο παράλογο. Με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, οι συνταξιούχοι κάτω των 55 παίρνουν κατά μέσο όρο μεγαλύτερες συντάξεις από τους γέροντες συνταξιούχους που είναι άνω των 70 ετών!

 


[1] Σεπτέμβριος 2013, τέταρτη μηνιαία.

  Πάνος Μιχαλόπουλος

Εκπρόσωπος τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ