16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πάτρα: «Μόνος μου γονάτισα, είχα πιει αλκοόλ» – Τι είπε στους αστυνομικούς ο 35χρονος | Βίντεο

Ημερομηνία:

Το κατώφλι της Ασφάλειας Πατρών πέρασε το πρωί της Τρίτης (3/1) ο 35χρονος Ρομ, που κατά την επίσκεψή του σε επιχείρηση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ομάδα ατόμων τον ανάγκασαν να πει τα Κάλαντα γονατιστός και του έβαλαν φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, δήλωσε στους αστυνομικούς πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως περιγράφονται, ενώ σημείωσε πως είχε καταναλώσει αλκοόλ. Μάλιστα, είπε πως μόνος του γονάτισε. Όμως, αν και ερωτήθηκε, δεν απάντησε στο ερώτημα ποιος του έβαλε φωτιά, θέλοντας ίσως να καλύψει τους δράστες. Πάντως, ειπε ότι είναι φίλοι, είχαν πιει τσίπουρα και έκαναν καλαμπούρια.

Παράλληλα, ο 35χρονος Ρομ δήλωσε πως πηγαίνει συχνά στην συγκεκριμένη επιχείρηση, ώστε να αναζητήσει παλιά υλικά. Η αστυνομία, στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης δίωξης, θα αναζητήσει υλικό για την υπόθεση και θα το παραδώσει στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σημειώνεται πως η κινητοποίηση της τοπικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν άμεση, με τον κ. Θεοδωρικάκο να δίνει εντολή για διερεύνηση σε βάθος του σοκαριστικού περιστατικού κακοποίησης.

Παρέμβαση του δημάρχου Πάτρας

Παρέμβαση για το συμβάν έκανε και ο δήμαρχος ΠατρέωνΚώστας Πελετίδης, ο οποίος σε σχόλιό του αναφέρει: «Τα ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος 35χρονου ρομά, που έλαβε χώρα στην πόλη μας, δείχνει ότι ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή, γεννά τους δράστες τέτοιου είδους εγκλημάτων.

Η πολιτική που υπαγορεύει πως πρέπει να υπάρχουν ομάδες πληθυσμού στο περιθώριο, ώστε αφενός να στοχοποιούνται και αφετέρου να αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως, τους καθιστά ευάλωτους σε κάθε είδους εκμετάλλευση.

Χρειάζεται ριζική ανατροπή του συστήματος και των σάπιων αξιών του. Το 2023 να κάνουμε την αρχή!».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...