21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πέθανε η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη

Ημερομηνία:

Στα 78 της χρόνια άφησε την τελευταία της πνοή η Μίνα Αδαμάκη, μια λαμπρή μορφή του ελληνικού θεάτρου και της τηλεόρασης.

Ηθοποιός και σκηνοθέτης άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στη τέχνη, ενώ έγινε από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς με τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά «Τρεις Χάριτες», όπου έπαιξε το ρόλο της «Ιρίνας».

Πάλευε επί σειρά ετών με προβλήματα υγείας και συγκεκριμένα με πολλαπλό μυέλωμα, ενώ τον τελευταίο καιρό η υγεία της είχε επιδεινωθεί αισθητά.

 

Την είδηση γνωστοποίησε και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Η Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε στο Βόλο τον Ιούλιο του 1944 και από πολύ νωρίς την κέρδισε η τέχνη, το δρόμο της οποίας και επιθύμησε να ακολουθήσει όταν μετακόμισε στην Αθήνα. Πέρασε στη Νομική και έπειτα έδωσε κρυφά εξετάσεις στο Θέατρο Τέχνης όπου και πέρασε. Πολύ γρήγορα αντιλήφθηκε την κλίση της στο κωμικό στοιχείο της υποκριτικής. Ως φοιτήτρια της Σχολής πρωτοεμφανίστηκε σε δράμα, στη «Δολοφονία του Μαρά» ενώ ως απόφοιτος (έμεινε για μία 5ετία στο Τέχνης ως ηθοποιός) η πρώτη της μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε με το «Μάθημα» του Ιονέσκο.

Στη διάρκεια της Χούντας πήγε στο Λονδίνο και έκανε μαθήματα γλώσσας, παρακολούθησε εργαστήρια θεάτρου και παντομίμας.

Κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα, μετά την πτώση της Χούντας, το 1978 μαζί με τον Νίκο Αρμάο και τον Γιάννη Χουβαρδά ίδρυσαν τη «Θεατρική Συντεχνία», ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Ελεύθερης Σκηνής».

Ο πρώτος της τηλεοπτικός ρόλος ήταν αυτός της «Λένας» στην «Αστροφεγγιά» σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου, τη δεκαετία του ’80. Στα τέλη της δεκαετίας αυτής είναι που ενσάρκωσε και το ρόλο της «Ειρήνης» στις «Τρείς Χάριτες» των Ρέππα-Παπαθανασίου. Μαζί τους θα υποδυθεί ρόλο και στη σειρά «Δις εξαμαρτείν», αλλά και σε τρείς κινηματογραφικές ταινίες: Safe Sex, το Κλάμα βγήκε απ’ τον Παράδεισο και Οξυγόνο (ενώ ακολουθεί το 2009 πια η τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση στο «Σούλα έλα ξανά» σε σκηνοθεσία του Β. Μυριανθόπουλου).

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...