18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας | Bίντεο

Ημερομηνία:

Ο Σταμάτης Κόκοτας, ο τραγουδιστής που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική μουσική, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (01/10).

Επισημαίνεται ότι ο Σταμάτης Κόκοτας νοσηλευόταν, τις τελευταίες ημέρες, στο Ασκληπιείο της Βούλας και έδινε μάχη με τον καρκίνο. Ο τραγουδιστής κατέληξε, το πρωί, ύστερα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Ποιος ήταν ο Σταμάτης Κόκοτας

Στις 23 Μαρτίου 1937 γεννήθηκε ο Σταμάτης Κόκοτας και είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά..

Κατά τη στρατιωτική δικτατορία συμμετείχε στους χουντικούς εορτασμούς της επετείου της 21ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανάμεσα σε άλλους ηθοποιούς και τραγουδιστές. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα ήταν οι μακριές φαβορίτες του. Ο γιος του, Δημήτρης, είναι επίσης τραγουδιστής.

Ακόμα, ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν δηλωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού και ασχολήθηκε, επίσης, με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

«Πριν 40 χρόνια μου έδιναν 50 εκατ. δραχμές για να κόψω τις φαβορίτες μου»

«Όταν άφησα πίσω μου την Ευρώπη, άφησα και τις φαβορίτες. Έτσι ξεκίνησε και έτσι θα τελειώσει. Είναι κάτι τελείως προσωπικό και δικό μου. Εγώ γέμισα φαβορίτες την Αθήνα, την Ελλάδα, την Ευρώπη! Μου άρεσε, το έκανα και το κρατάω ακόμα», είχε δηλώσει στο παρελθόν σε συνέντευξή του για το σήμα κατατεθέν του, τις φαβορίτες του.

«Πριν από 40 χρόνια, μια εταιρεία μου έδινε 50 εκατομμύρια δραχμές» για να τις κόψω, ανέφερε.

Μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του Σταμάτη Κόκοτα

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...