Πέταξαν χαλασμένο πλυντήριο μέσα στο πανέμορφο φαράγγι των Μεσκλών | Φωτό

Κανένα σχόλιο

Είναι έλλειμμα παιδείας ή κάτι παραπάνω; Αυτό αναρωτιόμαστε όταν βλέπουμε εικόνες όπως αυτή που σας παρουσιάζουμε.

Κάποιος θεώρησε σκόπιμο να πετάξει το χαλασμένο ψυγείο του μέσα στο φαράγγι της Σαρακίνας στα Μεσκλά.

Το φαράγγι της Σαρακίνας είναι ενας πραγματικός παράδεισος, πλούσιος σε κάθε λογής δέντρα και φυτά και με τρεχούμενα νερά. Εκεί λοιπόν κάποιος σκέφθηκε ότι καλό θα είναι να πετάξει το πλυντήριό του.

"Sponsored links"

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία δεν είναι το μόνο αντικείμενο που έχει πεταχθεί. Υπάρχουν λογής – λογής σκουπίδια, άγνωστο αν αφέθηκαν εκεί από τον ίδιο “πολίτη” ή υπήρξαν και άλλοι που βρήκαν βολικό το σημείο.

Βεβαίως, το σημείο δεν είναι καθόλου βολικό αφού είναι πολύ δύσκολο να συλλεχθούν τα σκουπίδια μέσα από τη χαράδρα με την πυκνή βλάστηση.

Όπως μας πληροφόρησαν συμπολίτες μας, δεν είναι το μόνο σημείο στην περιοχή που γίνεται παράνομη ρήψη σκουπιδιών. Μικροί “κουρουπητοί” υπάρχουν διάσκορποι και σε άλλα σημεία, δίχως ουδείς να ενδιαφέρεται να συλλέξει τα σκουπίδια και να επιβάλλει τα πρόστιμα που πρέπει στους ασυνείδητους παραβάτες.

Και είναι ασυνείδητοι, γιατι πέραν της προσβολής της ομορφιάς ενός παραδεισένιου τόπου, με τις ενέργειες τους μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Λίγα μέτρα από εκεί τρέχουν τα νερά των Μεσκλών. Άραγε με τις βροχές όλες αυτές οι ουσίες από τα σκουπίδια που θα καταλήγουν αν όχι μεσα στον ποταμό.

Ας ελπίσουμε ότι κάτι σύντομα θα αλλάξει. Δε γίνεται λίγοι ασυνείδητοι να δημιουργούν τέτοιου μεγέθους προβλήματα για το σύνολο των πολιτών που ζούνε και επισκέπτονται τα Μεσκλά.

Δείτε τη φωτογραφία:

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live