Πέφτουν τα κομμάτια… από το ανακαινισμένο Ρολόι του Δημοτικού Κήπου Χανίων | Φωτό

Κανένα σχόλιο

Για 6 χρόνια στο Ρολόι του Δημοτικού Κήπου Χανίων ειχαν τοποθετηθεί σκαλωσιές υπό τον κίνδυνο της πτώσης τμημάτων. Πριν ενάμιση χρόνο ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασής του και προ ολίγων εβδομάδων, παραδόθηκε ξανά στους Χανιώτες ανακατασκευασμένο. Το συνολικό κόστος των εργασιών αποκατάστασης και τοποθέτησης νέου μηχανισμού λειτουργίας του; 258.000 ευρώ.

Όλοι έσπευσαν να εκφράσουν τη χαρά για την ολοκλήρωση του έργου, όμως, απ’ οτι φαίνεται όπως τόσα έργα στην Ελλάδα, έχει πολλές… κακοτεχνίες.

Στα μέσα του Δεκέμβρη υπήρξαν καταγγελίες ότι το ρολόι έδειχνε λάθος ώρα και είχε κολλήσει στις 8 παρά είκοσι.

"Sponsored links"

Σήμερα, με μία άλλη φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε στη σελίδα “Χανιά – Παράπονα, καταγγελίες” φαίνεται ξεκάθαρα ότι κομμάτα του ρολογιού έχει αποκολληθεί και χάσκει πάνω από τα κεφάλια των περαστικών.

Μήπως να ξαναβάλουν τις σκαλωσιές, για να μην έχουμε κανένα ατύχημα;

Δείτε τη φωτογραφια:

100 σχεδόν χρόνια ιστορία

Το Ρολόι του Κήπου άρχισε να χτίζεται το 1924 και τέλειωσε το 1927. Αποτελείται από τρία μέρη: τη βάση, τον κορμό (του οποίου οι πλευρές συγκλίνουν προς τα πάνω) και τη στέγη, που διαμορφώνεται σε κυκλικό περίπτερο.

Για το χτίσιμο του Ρολογιού του Κήπου χρησιμοποιήθηκαν καντουνάδες (μεγάλες πέτρες) από τα τότε λατομεία Λενταριανών και Χαλέπας και ποταμίσια άμμος. Τα σχέδια του ρολογιού έγιναν από το μηχανικό Δ. Κολλάρο.

Ακόμα και σήμερα, εκατό σχεδόν χρόνια μετά την ανέγερσή του, το Ρολόι του Κήπου είναι σημείο αναφοράς για τους Χανιώτες.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις