14.8 C
Chania
Tuesday, January 27, 2026

Πίσω Σελίδες: Είμαστε όλοι με την (σοσιαλφιλελεύθερη) Σόφι

Ημερομηνία:

Πίσω Σελίδες με τον Μάριο Διονέλλη. Καθημερινά στις 9 το πρωί στον ΚΡΗΤΗ FM 101,5

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Τις τελευταίες 48 ώρες όλη η δεξιά Ευρώπη την πέφτει στη Σόφι Ιν ‘τ Βελτ, την Ολλανδή εισηγήτρια της PEGA που τόλμησε να πει ότι ουσιαστικά ο Μητσοτάκης με τους ανθρώπους του ευθύνεται για τις παρακολουθήσεις. Από τον ίδιο τον πρόεδρο της PEGA, μέχρι τους Ισπανούς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και από τα εγχώρια φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μέχρι την Ελίζα Βόζεμπεργκ, πέσανε όλοι να την φάνε. Θα νόμιζε κανείς πως η Σόφι είναι αριστερή ή αναρχοαυτόνομη αλλά είναι στην ίδια πολιτική οικογένεια με τον Μακρόν και άλλους έξι, κατά βάση συντηρητικούς, πρωθυπουργούς της Ευρώπης, δηλώνοντας ή ίδια σοσιαλφιλελεύθερη (social liberal).

Οι αντιφάσεις αυτές και το παιχνίδι ισορροπιών μέσα στην ΕΕ, επιβεβαιώνουν πως η λύση δεν θα έρθει ποτέ από «το κοινό μας σπίτι». Αλλά έχει και λίγη πλάκα να βλέπεις αυτούς που διαδήλωναν υπέρ της Ευρώπης με τα κολονάτα ποτήρια το 2015 να  βγάζουν αφρούς τώρα που μια θεσμική εκπρόσωπος της Ε.Ε. στήνει στον τοίχο τον Μητσοτάκη.

Μην ανησυχείτε, τελικά το κείμενό της θα φτιασιδωθεί και θα στρογγυλέψει τόσο που δεν θα το αναγνωρίζετε…

Tracklist                                   

Iggy Pop – I am a Passenger
Hillbilly Moon Explosion – Heartbreak Boogie
The Sexican – Benny’s World of Blood
Vagabond Opera – Chaplin Nonesense Song
Firewater – Electric City
Fanfare Ciocarlia – Hora De La Monastirea
Brown Bird – Bow for Blade
The Bridge City Sinners – Witches Wrath

Tape Five – Dixie Biscuits
ZAZ – Je veux
The Peculiar Pretzelmen – Burn Your House Down
Pokey LaFarge – The Devil Aint Lazy
Daniel Kahn – Paper Soldier
Elvis Presley – Burning Love
Sertab – One More Cup of Coffee
The Reverend Peyton’s Big Damn Band – We Deserve a Happy Ending
Eleanor Rigby (cover)

Μάριος Διονέλλης – www.pisoselides.gr

RSS FEED: https://feeds.podcastmirror.com/pisoselides

Ο player της εκπομπής στο mixcloud:
https://www.mixcloud.com/Marios_Dionellis/

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Οι αλιείς διεκδικούν μεγαλύτερη αποζημίωση από τα 6,50 ευρώ για τον λαγοκέφαλο

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των...

«Δριμύ κατηγορώ» των Δικηγορικών Συλλόγων για τη διάταξη συνεπιμέλειας των τέκνων

Δριμύ κατηγορώ» εξαπέλυσαν τη Δευτέρα οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος, αναφερόμενοι στη διάταξη συνεπιμέλειας των τέκνων,...

Χανιά: Σε αναστολή η δίκη του Ν. Καλογερή για την «Αγία Σκέπη» – Η απόφαση για ενοποίηση των δικογραφιών

Στο επίκεντρο της δικαστικής επικαιρότητας των Χανίων βρέθηκε σήμερα...