Παγκρήτιος συνταξιουχικός ξεσηκωμός

Κανένα σχόλιο

Του Στέλιου Πετράκη *

Οι Συνταξιούχοι της Κρήτης όλων των ταμείων και όλης της Ελλάδας για μια ακόμα φορά βγαίνουν στους δρόμους, και δεν θα σταματήσουν να βγαίνουν όσο στέκονται στα πόδια τους, για ότι τους έχουν αφαιρέσει από τη σύνταξή τους. Σύνταξη που 35-40-45 χρόνια πλήρωναν για ζωή με αξιοπρέπεια τα τελευταία χρόνια της ζωής τους.

Οι περικοπές στην κύρια σύνταξη, του 13ου και 14ου μισθού η δημόσια υγεία που παρά την αύξηση της εισφοράς από 4% στο 6% βελτίωση δεν υπάρχει. Πληρώνουν όσοι μπορούν στους ιδιώτες γιατρούς για να εξεταστούν και να πάρουν τα φάρμακά τους. Οι άλλοι περιμένουν ραντεβού στην Δημόσια Υγεία από 2 μήνες και πάνω, αν δεν έχουν πεθάνει έως τότε.

"Sponsored links"

ΕΚΑΣ κουτσουρεμένο, και το 2019 τέλος οριστικά.

Η χήρα 50 χρονών θα πάρει από το 70% που ήταν πριν το 50% του αποθανόντα συζύγου για 3 χρόνια και μετά τέλος έχει δεν έχει ανάγκη επιβίωσης.

Δεν τελειώνουμε όμως εδώ, οι αναπηρικές περικόπτονται, το επικουρικό, όμως έμμεσοι και οι άμεσοι φόροι είναι αναπόφευκτοι και υποχρεωτικοί. Ο ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο, όπου από 12.000 κατέβηκε στο 8.600, θα την πάνε λέει στα 5.600.

Να τελειώνουμε είπαν με εμάς, εντολή της ΕΕ και η κυβέρνηση καμία αντίσταση.

Μας έχουν πάρει ακόμα και την αξιοπρέπεια, στερούμενοι τη χαρά να δώσουμε στα εγγόνια μας 10 ευρώ.

Όμως για αυτά και τόσα άλλα που μας έχουν στερήσει, χρήματα που πληρώναμε για το υπόλοιπο της ζωής μας, δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους κάθε λίγο και λιγάκι, όσοι από εμάς στεκόμαστε στα πόδια μας.

Θα φωνάζουμε για τα δίκαια αιτήματά μας. Καταδικάζοντας τις όποιες πολιτικές μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση. Ακόμα και αυτούς που συνεχίζουν χωρίς ίχνος σεβασμού.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι όλων των κλάδων ας δώσουμε δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ρέθυμνο 20 του μήνα. Το Σωματείο του ΟΑΕΕ σας καλεί να συμμετέχετε περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Το Σωματείο θα συμβάλλει στην δωρεάν μετακίνηση και σε γεύμα για τα μέλη του.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 6932 488005 και στο 2821059348 έως τις 17/4 χωρίς καμία υποχρέωση.

"Sponsored links"

Το Σωματείο λέει ναι στην ψυχαγωγία, όμως μεγαλύτερο Ναι λέει μαζί με εσάς στις διεκδικήσεις.

* Μέλος της Διοίκησης ΟΑΕΕ Χανίων

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live