24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Παγκόσμιο σοκ: 150 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο στη Β. Καρολίνα διαγνώστηκαν με καρκίνο – Αίθουσες γεμάτες με τοξικά χημικά

Ημερομηνία:

Περισσότεροι από 150 φοιτητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, προσωπικό και απόφοιτοι φέρεται να έχουν διαγνωστεί με καρκίνο και άλλες ασθένειες, εξαιτίας τοξικών ουσιών σε αίθουσες διδασκαλίας. Το δημοσίευμα της Daily Mail σοκάρει και προκαλεί παγκόσμια ανησυχία.

Περιπτώσεις λεμφώματος και καρκίνου του θυρεοειδούς και του μαστού έχουν αναφερθεί μεταξύ των ασθενών που πέρασαν χρόνο στο Poe Hall, ένα κτίριο στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Raleigh. Το κτίριο αυτό έκλεισε τον Νοέμβριο του 2023 εν μέσω αναφορών για έκθεση σε σχετικά επίπεδα πολυχλωριωμένων διφαινυλίων (PCB) και τοξικών χημικών ουσιών που συνδέονται με τον καρκίνο.

Μια έρευνα τον προηγούμενο μήνα διαπίστωσε ότι τα επίπεδα PCB σε πέντε δωμάτια ήταν 38 φορές περισσότερα από το όριο.

Ως φυσική συνέπεια, το πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει πλέον αγωγές από μερικούς από τους 152 ασθενείς που αναφέρουν ότι αρρώστησαν με ασθένειες που συνδέονται με τις τοξίνες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι η Sarah Glad, μια 35χρονη μητέρα ενός παιδιού που ονειρευόταν να χρησιμοποιήσει τα πτυχία της από το NC State, ωστόσο, τα όνειρά της κόπηκαν απότομα όταν πέθανε από καρκίνο του μαστού σταδίου τέταρτου. Η οικογένειά της ισχυρίζεται ότι συνδέεται με την παρακολούθηση μαθημάτων στο Poe Hall.

Η Glad παρακολούθησε το NC State από το 2007 έως το 2013, αποκτώντας πτυχίο και μεταπτυχιακό. Ο σύζυγός της, Robbie Glad, είπε στον τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό WRAL ότι η σύζυγός του πέρασε μεγάλο μέρος του μεταπτυχιακού της προγράμματος στο Poe Hall. Χρόνια αργότερα, μέσα σε λίγους μήνες η Glad και μία πρώην συμμαθήτριά της διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού. Η Γκλάντ ήταν μόλις 33 ετών. Τον Ιανουάριο του 2024, σε ηλικία 35 ετών, πέθανε από την ασθένεια.

“Δεν με νοιάζουν τα χρήματα. Δεν με νοιάζει η αποζημίωση. Με νοιάζει να μπορώ να βοηθήσω άλλους ανθρώπους”, είπε ο σύζυγός της.

“Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε”

Η Christie Lewis, απόφοιτος του NC State, η οποία φοίτησε στο πανεπιστήμιο από το 2007 έως το 2012, είπε ότι άρχισε να έχει νυχτερινές εφιδρώσεις ενώ παρακολουθούσε μαθήματα στο Poe Hall. “Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε”, είπε στο Fox News Digital

“Έπρεπε να σηκωθώ στη μέση της νύχτας και να αλλάξω ρούχα εντελώς. Και μετά με έπαιρνε ο ύπνος. Και έπρεπε να βάλω μια πετσέτα κάτω. Ειλικρινά μου πήρε εβδομάδες για να μιλήσω στον σύζυγό μου για αυτά γιατί συνέχισα να το ξεχνάω γιατί ήταν ακριβώς στη μέση της νύχτας”.

Γύρω στο 2011-2012, η Lewis διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς. Μήνες αργότερα, ανακάλυψε ένα εξόγκωμα στο λαιμό της, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν αγγοσάρκωμα, ένας όγκος που βρέθηκε στα εσωτερικά τοιχώματα του αίματος και των λεμφικών αγγείων.

Έγινε ακόμα περισσότερο υποψιασμένη αφού διάβασε αναφορές για πιθανή σχέση μεταξύ του Poe Hall και των περιπτώσεων καρκίνου: “Ίσως το σώμα μου να μην είναι το πρόβλημα. Ίσως όντως εκτέθηκα σε κάτι που το προκάλεσε αυτό. Δεν ξέρω, σίγουρα με ταρακούνησε λίγο”, είπε.

 

Η Jennifer Walter, η οποία φοίτησε στο πανεπιστήμιο από το 2004 έως το 2007, διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς το 2017, ακολουθούμενο από αρθρικό σάρκωμα – το οποίο προσβάλλει κυρίως ιστούς κοντά σε μεγάλες αρθρώσεις όπως τα γόνατα.

“Υπάρχουν τόσο τρομακτικά στατιστικά στοιχεία που συνδέονται με το σάρκωμα. Είναι πολύ πιο αληθινό”, είπε στο Fox News Digital: “Το αφαίρεσαν νωρίς, για το οποίο είμαι ευγνώμων, αλλά αυτός ο φόβος δεν φεύγει ποτέ. Είναι κάτι που θα έχω κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής μου”.

Η κ. Lewis είπε ότι αισθάνεται “παραβιασμένη” επειδή νόμιζε ότι “λάμβανε καλή εκπαίδευση… Σε ένα ασφαλές μέρος” πριν ξαφνικά “τεθεί σε επικίνδυνες συνθήκες”.

Φοβάται επίσης ότι μπορεί να έχει μεταδώσει την έκθεση σε PCB στα παιδιά της: “Με έκανε να νιώθω πολύ νευρική”, είπε.

thetoc.gr
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ