ΠΑΓΝΗ: Έκτακτη συνέλευση στην Ιατρική Σχολή για «εφόδους» σε αναισθησιολόγους και «καρατόμηση» Διευθυντή

Κανένα σχόλιο

Έκτακτη συνέλευση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, συγκαλεί την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου ο κοσμήτορας Γιώργος Κοχιαδάκης, με δύο θέματα που έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και στην ιατρική κοινότητα και αφορούν στην Αναισθησιολογική κλινική και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

Το πρώτο σχετίζεται με την γνωστή απόφαση του Διοικητή Γιώργου Χαλκιαδάκη να στείλει γιατρό εργασίας στα σπίτια τριών νοσούντων με κορωνοιό αναισθησιολόγων ο οποίος τους υπέβαλε σε rapidtest «με εντολή του Διοικητή», όπως τους είπε.

Το δεύτερο αφορά στην αιφνιδιαστική «καρατόμηση» του μέχρι πριν λίγες ημέρες Διευθυντή του ΤΕΠ, αναπληρωτή καθηγητή Επείγουσας Ιατρικής Γιώργου Νότα και την τοποθέτηση στην θέση του, του Διευθυντή ΕΣΥ, Χειρουργού Νικόλαου Σμπυράκη.

"Sponsored links"

Μια απόφαση που σύμφωνα με τον κ. Νότα, που έστειλε εξώδικο στον κ.Χαλκιαδάκη, είναι «απολύτως παράνομη».

«Θεωρούμε και τα δυο θέματα πολύ σοβαρά γιατί αφορούν και στην λειτουργία της Ιατρικής Σχολής. Οι πρακτικές που ακολουθούνται και με τον τρόπο που εφαρμόζονται, προσβάλλουν την προσωπικότητα των γιατρών» δήλωσε στο ekriti ο κ.Κοχιαδάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ενώ εδώ και 2 χρόνια υπάρχει πρόταση και σχετική απόφαση της επιστημονικής επιτροπής του νοσοκομείου για την δημιουργία Πανεπιστημιακής κλινικής Επείγουσας Ιατρικής στο ΠΑΓΝΗ, ο Διοικητής, χωρίς να δίνει εξηγήσεις, την «κρατάει στο συρτάρι»

Ο κοσμήτορας τόνισε ότι μετά το πέρας της έκτακτης συνέλευσης, θα εκδοθεί ανακοίνωση με τις αποφάσεις της.

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live