14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

ΠΑΓΝΗ – Αναισθησιολόγοι: Αποσύρουν την πρόθεση παραίτησης μετά τις «εξηγήσεις» του διοικητή

Ημερομηνία:

Στην κανονική του λειτουργία φαίνεται ότι επιστρέφει από την ερχόμενη εβδομάδα το ΠΑΓΝΗ, μετά την διαβεβαίωση του διοικητή Γιώργου Χαλκιαδάκη, μέσω ανακοίνωσης της 7ης Υπε Κρήτης, ότι δεν ήθελε να προσβάλει τους αναισθησιολόγους και την απόφαση των αναισθησιολόγων, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να αποσύρουν από το «τραπέζι» την πρόθεση παραίτησης.

Στην σύσκεψη, στην διάρκεια της οποίας υπήρξαν πολλές στιγμές έντασης, συμφωνήθηκε ότι προέχουν η δημόσια υγεία και ο κόσμος που περιμένει να εξυπηρετηθεί.

Ξεκαθαρίστηκε ωστόσο ότι τα προβλήματα που θα προκύπτουν, θα επιλύονται στο εξής από την Ιατρική Υπηρεσία του νοσοκομείου, την οποία διευθύνει ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την 7η ΥΠΕ Κρήτης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι

«έγινε γόνιμη, ειλικρινής και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και θέσεων με μοναδικό στόχο το όφελος του ασθενή», ωστόσο στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια συζήτηση που έγινε σε βαρύ κλίμα, με έντονους διαλόγους και οξεία αντιπαράθεση.

«Χαιρόμαστε για τη σύμπνοια των απόψεων, το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και εκφράζουμε την από κοινού πεποίθηση για αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό ως στοιχεία μιας υγιούς και εποικοδομητικής συνεργασίας.

Σε καμία περίπτωση, η ενέργεια του Διοικητή ΠαΓΝΗ δεν αποσκοπούσε στην προσβολή και αμφισβήτηση της προσωπικότητας των Αναισθησιολόγων» τονίζει η ΔΥΠΕ.

Σε δήλωση του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης επισημαίνει ότι η σύσκεψη είχε «πυροσβεστικό χαρακτήρα», ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Υγείας στο Ηράκλειο κι έγινε προσπάθεια να αποδοθεί σε «παρεξήγηση» η προσβλητική απόφαση της διοίκησης να στείλει γιατρό εργασίας στα σπίτια νοσούντων γιατρών, για έλεγχο.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει το Σωματείο και οι γιατροί με δίωρη στάση εργασίας αύριο 8-10 το πρωί και το συλλαλητήριο της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο, θα γίνουν κανονικά.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...