ΠΑΓΝΗ: Αρχίζουν τις κινητοποιήσεις για την παραμονή Χαλκιαδάκη – Κτενιαδάκη στην διοίκηση

Κανένα σχόλιο

Σε στάση εργασίας 8-10 το πρωί, προχωρούν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, ενώ με απόφαση της Γενικής Συνέλευση που συγκάλεσε η τριμελής επιτροπή γιατρών του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου θα ζητηθεί από τους γιατρούς που συμμετέχουν σε θεσμικά όργανα, διοικητικό συμβούλιο, επιστημονικό συμβούλιο, επιτροπή χειρουργείων να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Η συνέλευση της Δευτέρας (16/1) πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συζητηθεί η στάση των γιατρών απέναντι στην διοίκηση Χαλκιαδάκη – Κτενιαδάκη, η θητεία της οποίας ανανεώθηκε από την ηγεσία του υπουργείο Υγείας, παρά την θύελλα των αντιδράσεων από γιατρούς και εργαζόμενους.

Στο νοσοκομείο έχουν προαναγγελθεί από το Σωματείο Εργαζομένων κινητοποιήσεις και προθέσεις παραιτήσεων, ενώ εστάλη επιστολή και στον υπουργό Θάνο Πλεύρη, επισημαίνοντας τους λόγους που όπως σημειώνει, αυτή η διοίκηση δεν θα έπρεπε να παραμείνει στην θέση της.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρη Βρύσαλη, όπως αποφασίστηκε στην δική τους συνέλευση, σήμερα οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν σε στάση εργασίας 8-10 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αναισθησιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου.

Το απόγευμα πραγματοποιούν στο Εργατικό Κέντρο ευρεία σύσκεψη για την υγεία, ενώ Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή θα υπάρχουν δίωρες στάσεις εργασίας επίσης 8-10 το πρωί, κάτι που θα επηρεάσει την λειτουργία των πρωινών χειρουργείων και των προγραμματισμένων επεμβάσεων.

Η ανακοίνωση των γιατρών

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γιατροί, επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

«Η Γενική Συνέλευση των Ιατρών ΕΣΥ του ΠΑΓΝΗ, που διεξήχθη ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους της Αναισθησιολογικής Κλινικής και καταδικάζοντας τους χειρισμούς της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ απέναντί τους, έλαβε με μεγάλη πλειοψηφία τις εξής αποφάσεις:

Συμμετοχή στο σύνολο των κινητοποιήσεων του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, ξεκινώντας από τη δίωρη στάση εργασίας την Τρίτη, 17.01.2023, 08:00-10:00.

Εξουσιοδότηση του Προέδρου της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου να συντονισθεί με τις λοιπές Ενώσεις Ιατρών ΕΣΥ της Κρήτης, ώστε να διακοπεί εκ μέρους των γιατρών η συμμετοχή στο σύστημα κοστολόγησης και τεκμηρίωσης των νοσοκομειακών υπηρεσιών, μέσω της κατηγοριοποίησης των νοσηλευόμενων ασθενών στο σύστημα DRGs.

Εξουσιοδότηση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και εκπροσώπου των Ιατρών ΕΣΥ στο ΔΣ του ΠΑΓΝΗ να ζητήσει από τους Ιατρούς-μέλη του Συλλόγου να παραιτηθούν από όλα τα όργανα διοίκησης και τις επιτροπές του νοσοκομείου, στις οποίες συμμετέχουν.

Εξουσιοδότηση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου να ζητήσει συνάντηση των Ιατρών ΕΣΥ με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να τεθούν τα προβλήματα του νοσοκομείου και τα αιτήματα των γιατρών.

"Sponsored links"

Συμμετοχή σε κινητοποίηση, από κοινού με το σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο» To Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, « στηρίζει και καλύπτει τις κυλιόμενες δίωρες στάσεις εργασίας των αναισθησιολόγων του ΠΑΓΝΗ, που αντιδρούν στον αυταρχισμό του διοικητή του νοσοκομείου τους.»

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live