ΠΑΓΝΗ – Γιώργος Χαλκιαδάκης: Είμαι ο καλύτερος διοικητής που πέρασε από το ΠΑΓΝΗ τις τελευταίες δεκαετίες

Κανένα σχόλιο

Κύκλο κινητοποιήσεων αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα γιατροί και εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να ανανεώσει την θητεία του διοικητή Γιώργου Χαλκιαδάκη και του υποδιοικητή Στέλιου Κτενιαδάκη.

Ο κ.Χαλκιαδάκης είναι το «κόκκινο πανί», ειδικά μετά την απόφασή του να στείλει αιφνιδιαστικά στα σπίτια αναισθησιολόγων γιατρό εργασίας του νοσοκομείου για να τους κάνει εκ νέου rapid test, για να διαπιστώσει ότι όντως νοσούσαν με κορονοιό, όπως είχαν δηλώσει στην πλατφόρμα του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δημήτρη Βρύσαλη,την Τρίτη 17 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν σε στάση εργασίας 8-10 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο το Αναισθησιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου.

"Sponsored links"

Το απόγευμα της ίδια ημέρας πραγματοποιούν στο Εργατικό Κέντρο ευρεία σύσκεψη για την υγεία,ενώ Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή θα υπάρχουν δίωρες στάσεις εργασίας επίσης 8-10 το πρωί, κάτι που θα επηρεάσει την λειτουργία των χειρουργείων και των προγραμματισμένων επεμβάσεων.

Οι αναισθησιολόγοι έχουν προειδοποιήσει με παραιτήσεις και ο τρόπος που θα κινηθούν θα συζητηθεί σε συνάντηση που έχουν προγραμματίσει.

«Η ανανέωση της θητείας του διοικητή και του αναπληρωτή διοικητή από το Υπουργείο Υγείας, παρά τις καταγγελίες για τρομοκρατία, αυταρχισμό, εκβιασμούς, τις τεράστιες αντιδράσεις του σωματείου, της ένωσης γιατρών, της ΟΕΝΓΕ, του τοπικού και Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο τέτοιους διοικητές θέλει»αναφέρει σε ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων.

«Παρά τις διαμαρτυρίες του συνόλου της ιατρικής κοινότητας, το υπουργείο Υγείας-δεν γνωρίζουμε με ποια κριτήρια- αποφάσισε να ανανεώσει την θητεία του κ.Χαλκιαδάκη. Για το τι θα συμβεί απο εδώ και πέρα, ας αναλάβει το υπουργείο τις ευθύνες του» δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Αλέξανδρος Πατριανάκος.

Γ. Χαλκιαδάκης: Είμαι ο καλύτερος διοικητής που πέρασε από το ΠΑΓΝΗ τις τελευταίες δεκαετίες

Δηλώσεις έκανε όμως στο Ράδιο Κρήτη και ο κ. Χαλκιαδάκης ο οποίος είπε ότι ο κάθε ένας κρίνεται από το έργο του, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου κι όποιοι θεωρούν ότι παρανόμησε μπορούν να κινηθούν νομικά.

Επανέλαβε ότι το αναισθησιολογικό τμήμα ευθύνεται για την αναβολή χειρουργείων και στο παρελθόν, κάτι για το οποίο έχει κάνει ΕΔΕ.

Ο διοικητής ανέφερε ότι πιστεύει πως είναι ο καλύτερος διοικητής που πέρασε από το ΠΑΓΝΗ τις τελευταίες δεκαετίες, ο πιο δίκαιος και αξιοκρατικός από ιδρύσεως νοσοκομείου και πέτυχε το στόχο του να γίνει το νοσοκομείο-πρότυπο, ένα από τα καλύτερα της χώρας.

Σχολίασε μάλιστα ότι εκείνοι που τον κατηγορούν ότι το έχει κάνει «τσιφλίκι» του, δεν θέλουν να ελέγχονται .

"Sponsored links"

Στο ερώτημα τι απαντά σε εκείνους που λένε ότι βρίσκεται σε αυτή την θέση λόγω της σχέσης του με γνωστή επιχειρηματική οικογένεια της χώρας, είπε «Δεν με ενδιαφέρει τι λένε, κανείς δεν μου έκανε χάρη, βρίσκομαι σε αυτή τη θέση γιατί έχω τα προσόντα.»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live