19.8 C
Chania
Tuesday, November 28, 2023

ΠΑΓΝΗ: Κλείνει η μοναδική παιδοψυχιατρική κλινική της Κρήτης

Ημερομηνία:

Μπορεί η κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι η δημόσια υγεία αποτελεί προτεραιότητά της ωστόσο τα προβλήματα ΄στον τομέα αυτό είναι καθημερινά.

Ετσι, μετά από 9 χρόνια λειτουργίας, η μοναδική παιδοψυχιατρική κλινική που υπήρχε στην Κρήτη και εξυπηρετούσε και τα γύρω νησιά, αναστέλλει τη λειτουργία της.

Τη στιγμή που τα ψυχιατρικά προβλήματα σε παιδιά και εφήβους βρίσκονται σε έξαρση, το ΠΑΓΝΗ ανακοινώνει πως πλέον αδυνατεί να νοσηλεύσει ασθενείς.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, οι δύο γιατροί που είχαν απομείνει στην εν λόγω κλινική απέστειλαν έγγγραφο στη διοίκηση του νοσοκομείου και την ΔΥΠΕ Κρήτης, σημειώνοντας ότι προχωρούν αναγκαστικά σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της.

Αυτό σημαίνει ότι το τμήμα δεν θα μπορεί πλέον να νοσηλεύει ασθενείς αλλά θα προσφέρει υπηρεσίες μόνο ως κέντρο ημέρας και εξωτερικό ιατρείο.

Άγνωστο είναι που θα πηγαίνουν παιδιά που χρειάζονται νοσηλεία την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με τα στοιχεία το 60% των παιδιών που νοσηλεύονται έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και οι νοσηλείες τα τελευταία χρόνια, έχουν διπλασιαστεί.

Ψάχνουν γιατρούς από άλλα νοσοκομεία
Το θέμα έχει τεθεί στη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης η οποία είχε ζητήσει την περασμένη Παρασκευή μικρή πίστωση χρόνου σε μια προσπάθεια να βρεθούν γιατροί από άλλα νοσοκομεία.

Ωστόσο οι ελάχιστοι γιατροί που υπάρχουν δεν είναι διαθέσιμοι, ενώ οι θέσεις 2 γιατρών που προκηρύχθηκαν για την κλινική βγήκαν άγονες και πρέπει να προκηρυχθούν ξανά το συντομότερο.

Όπως έχουμε επισημάνει, στο νησί έχουμε τις περισσότερες απόπειρες αυτοκτονίας ανήλικων στην Ελλάδα, ενώ μεγάλος αριθμός παιδιών αντιμετωπίζει σοβαρές συναισθηματικές διαταραχές και χρειάζεται ψυχολογική και σε αρκετές περιπτώσεις, φαρμακευτική υποστήριξη.

Τη τελευταία διετία μέχρι και σήμερα η κλινική έχει προσφέρει βοήθεια σε περισσότερους από 1500 ανήλικους και δεκάδες από αυτά τα παιδιά που χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχεται (ο Ερντογάν) με notam και navtex

Του Δημήτρη Μηλάκα Για να συντηρηθεί η (ψευδ)αίσθηση της δρομολογημένης...

Στην κορυφή της Ευρώπης μαθητές από το Ηράκλειο για το υποβρύχιο που κατασκεύασαν

Την πρώτη θέση σε διαγωνισμό για την βιωσιμότητα, κατέκτησαν μαθητές...

Συνέντευξη Όλγας Μαλανδράκη: Η Χανιώτισσα Επιστήμονας που “Αγγίζει” τα μυστήρια του ήλιου

Η Δρ.  Όλγα Μαλανδράκη, Ελληνίδα ερευνήτρια Φυσικής Διαστήματος, ειδικός...