ΠΑΓΝΗ: Την αποπομπή του διοικητή ζητά η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών

Κανένα σχόλιο

Την αποπομπή του διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργου Χαλκιαδάκη, ζητά με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών με αφορμή την απόφασή του, να στείλει τον γιατρό εργασίας στα σπίτια αναισθησιολόγων που είχαν νοσήσει με κορονοϊό.
Aπαράδεκτη και προσβλητική, χαρακτηρίζει η ΟΕΝΓΕ την ενέργεια του διοικητή του ΠΑΓΝΗ να στείλει αναρμοδίως ιατρό εργασίας, στα σπίτια τριών αναισθησιολόγων για να διενεργήσει έλεγχο για νόσηση από Covid – 19, παρά το γεγονός ότι είχαν δηλωθεί στη κρατική πλατφόρμα με θετικά τεστ.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, κάνει λόγο για αυταρχικές και προσβλητικές συμπεριφορές, που κινούνται στα πλαίσια του εργασιακού εκφοβισμού και κατάχρησης εξουσίας και που θεωρούν τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία οιωνοί ψεύτες και απατεώνες.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, οι ελλείψεις, οι υπερεργασία και η υπερεφημέρευση, οι αναγκαστικές μετακινήσεις, οι χαμηλές αμοιβές και οι αυταρχικές συμπεριφορές των διοικήσεων οδηγούν στο κύμα παραιτήσεων ανάμεσα στους νοσοκομειακούς γιατρούς, που ούτε να αρρωστήσουν δε μπορούν πια, αλλά και στην απροθυμία κάλυψης κενών θέσεων που προκηρύσσονται, ιδιαίτερα στα περιφερειακά νοσοκομεία.

"Sponsored links"

Με βάση αυτά, η ΟΕΝΓΕ ζητά από τον υπουργό Υγείας να αποπέμψει άμεσα τον συγκεκριμένο διοικητή.

Τέλος, η Ομοσπονδία ζητά την πλήρη κάλυψη του συνόλου των αναγκών σε μόνιμους αναισθησιολόγους στην 7η ΥΠΕ, ώστε να εξασφαλιστεί η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία και η αύξηση των χειρουργικών αιθουσών στα νοσοκομεία της Κρήτης.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live