24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Παγχανιώτικο συλλαλητήριο για την υγεία στις 8 Φλεβάρη

Ημερομηνία:

Σωματεία, φορείς και σύλλογοι εργαζομένων στα Χανιά διοργανώνουν Παγχανιώτικο Συλλαλητήριο στις 8 Φεβρουαρίου, στις 6:00 μ.μ., στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Κεντρικό αίτημα η στελέχωση των δομών υγείας και η διασφάλιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας.

Η διοργάνωση αποτελεί συνέχεια της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων, της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Χανίων και του Εργατικού Κέντρου Ν. Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση του εργατικού κέντρου Χανίων αναφέρονται τα εξής:

Στην ενημέρωση έδωσαν το παρών πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων πρωτοβάθμια σωματεία, συνταξιουχικές οργανώσεις, εργοδοτικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς, σύλλογοι, συλλογικότητες, εκπρόσωποι κομμάτων και εκλεγμένοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Έγινε εκτενής ενημέρωση από τους επιστήμονες και τους εργαζόμενους στην υγεία και έπειτα από διαλογική συζήτηση αποδείχτηκε περίτρανα ότι η υγεία στον Νομό Χανίων όντως νοσεί από την έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο και στις δομές υγείας, με αποτέλεσμα αυτό να υπολειτουργεί, να κλείνουν κλινικές εφόσον δεν υπάρχουν ιατροί και προσωπικό και να οδηγούνται πολλοί συνάνθρωποί μας ασθενείς σε ιδιωτικές δομές υγείας ή σε άλλες πόλεις όπως είναι το Ηράκλειο και η Αθήνα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων και το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων,συναποφασίσαμε την συνδιοργάνωση Παγχανιώτικου Συλλαλητηρίου στις 8 Φεβρουαρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 6.00’ μ.μ. στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς για να διατρανώσουμε και να διεκδικήσουμε τη στελέχωση των δομών υγείας και την δημόσια-δωρεάν υγεία.

Διεκδικούμε:

– Πλήρη στελέχωση με ανοικτή προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων μέχρι την κάλυψή τους

– Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές θέσεις εργασίας (ΣΟΧ, ΟΑΕΔ, Επικουρικούς) χωρίς όρους και προϋποθέσεις

– Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

– Ουσιαστική αύξηση των μισθών όλων των υγειονομικών

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ 6.00’ Μ.Μ.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ