17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Παιδί κινδυνεύει με απώλεια όρασης 50% επειδή έσπασε υμάντας στο Κολυμβητήριο της Νέας Χώρας – Τι λέει η ΚΝΕ

Ημερομηνία:

Σοβαρά τραυματίστηκε ένα 16χρονο αθλητής του ΝΟΧ όταν αποκολλήθηκε ιμάντας TRX στο κολυμβητήριο της Νέας Χώρας. Ο αθλητής μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο όπου τελικώς σώθηκε το μάτι του νεαρού και αποκαταστήθηκε μόνο μερικώς η όραση, κατά 50%.

Με αφορμή το γεγονός η ΚΝΕ Χανίων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Τα Τομεακά Συμβούλια της ΚΝΕ καταγγέλλουν στην νεολαία και στον χανιώτικο λαό την κατάσταση που έχει περιέλθει το κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο τραυματισμός παιδιού, που παραλίγο να χάσει το μάτι του, αφού αποκολλήθηκε από το ταβάνι ιμάντας με τον οποίο έκανε γυμναστική.

Αποτελεί πρόκληση για την νεολαία και για τον λαό του Νομού, τους αθλούμενους του κολυμβητηρίου και τις οικογένειες τους, ότι εν έτει 2023 τραυματίζονται αθλούμενοι από κακά συντηρημένες υποδομές.

Η κατάσταση που βρίσκεται το κολυμβητήριο των Χανίων είναι γνωστή σε όλους τους αρμόδιους παράγοντες εδώ και χρόνια. Λειτουργεί με πενιχρή κρατική χρηματοδότηση που δεν επαρκεί για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων αλλά και για την κάλυψη ολοένα και διευρυνόμενων αναγκών. Το κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα είναι το μόνο κολυμβητήριο που λειτουργεί στον Νομό. Παρά τις εξαγγελίες για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, τη συντήρηση του υπάρχοντος, οι αθλητές, η νεολαία και ο λαός του Νομού ακούνε όλα αυτά τα χρόνια μόνο υποσχέσεις. Το αποτέλεσμα είναι να κλείνουν πισίνες το χειμώνα που δεν μπορούν να λειτουργήσουν, να μη χρηματοδοτούνται τα ερασιτεχνικά σωματεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μην υπάρχει το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες.

Η καθημερινότητα της νεολαίας στους χώρους άθλησης, στα σχολεία, πανεπιστήμια και στους χώρους δουλειάς μπορεί να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Η λύση βρίσκεται στο δυνάμωμα του ΚΚΕ, που είναι η μόνη φωνή μέσα στη Βουλή που μεταφέρει τις ανάγκες του λαού, δε συμβιβάζεται σε λογικές των μειωμένων απαιτήσεων, στη λογική ότι το ΄΄κράτος΄΄ δεν έχει. Η αλήθεια είναι ότι η οικονομία ΄΄αντέχει΄΄ και το ΄΄κράτος΄΄ έχει δις ευρώ, όταν είναι να χρηματοδοτηθούν με κρατικό ζεστό χρήμα οι ανάγκες των ξενοδόχων, εφοπλιστών βιομηχάνων. Τα δημοσιονομικά περιθώρια εμφανίζονται όταν είναι να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Αυτήν την πολιτική εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές, την νεολαία του Νομού, τους αθλούμενους στο κολυμβητήριο και τους γονείς τους, να αγωνιστούν οργανωμένα, ώστε να εξασφαλιστεί η επαρκής χρηματοδότηση και η κάλυψη των αναγκών των αθλητών. Γιατί όπως έχει αποδειχτεί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Απαιτούμε άμεσα να δοθούν επίσημες απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στον τραυματισμό του παιδιού. Να χρηματοδοτηθούν άμεσα οι ανάγκες του κολυμβητηρίου από τον κρατικό προϋπολογισμό!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...