Παλαιόχωρα 2/4/13

Κανένα σχόλιο

Αξιότιμε κύριε Δ/ντα | Παρακαλώ δημοσιεύσατε την παρούσα μου επιστολή ευχαριστώντας προκαταβολικά για την φιλοξενία. Και δια της παρούσης μου θα απευθυνθώ στον αρχηγό της μειοψηφίας του Δήμου μας στον κύριο Μπουζάκη.

Είχα την τύχη να συμμετάσχω – σαν απλός ακροατής – σε κάποιο Δημοτικό μας συμβούλιο πριν 3-4 μήνες. Σ’ αυτό το Συμβούλιο ανασκαλίζοντας το θέμα του βιολογικού Παλαιόχωρας στο Δημοτικό Συμβούλιο πήρε το λόγο ο κ. Μπουζάκης και ούτε λίγο ούτε πολύ μου στήριξε δριμύ κατηγορητήριο επειδή δεν χαρίζω την εις θέση «Τροχαλού» – τεσσάρων στρεμμάτων με μονοκατοικία 70 τ.μ. με δικό της πηγάδι με καθαρό νερό με κουνελώνες και κοτέτσια- ιδιοκτησία μου να περάσει ο δρόμος για τον – παράνομο κατά τον συνήγορο του πολίτη – βιολογικό στη θέση «ΤΡΟΧΑΛΟΥ». Να χαρίσω δηλαδή περιούσια απέχουσα μόλις εκατό πενήντα μέτρα από τη παραλία με τον ιδιωτικό της δρόμο – φτιαγμένος από το 1950 από ιδιοκτήτες και όχι δημοτικός- μέσα στο άπειρο φυσικό κάλλος, με συναυλία πρωί βράδυ από πέρδικες, σπουργίτες, κοτσύφια, γλάρους και σταυραετούς – μια «όαση πράγματι μέσα στη στέπα» γραμμένη αυτή η περιουσία από εμένα στην τρίτεκνη κόρη μου, την χωρισμένη – ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία- και να την χαρίσω λέει ο κύριος Μπουζάκης, που συμπλέει και με το υπάρχον Δημοτικό μας Συμβούλιο γιατί έτσι τους βολεύει δίνοντας μου μια διακονία (χίλια ευρώ) σαν αποζημίωση!!!!!

Σε εξουσιοδοτώ όμως κ. Μπουζάκη μα και οποιονδήποτε από το υπάρχον Δημοτικό μας Συμβούλιο να πάει στα Χανιά και να ρωτήσει τον κύριο Νίκο Νταγκουνάκη που είχε τη βίλα στην Κουντούρα και να τον ρωτήσετε τα κάτωθι. Εν έτος 1997 έχοντας νοικάρη τον Γερμανό τουρίστα για επτά χρόνια και ο οποίος ήθελε να αγοράσει περιουσία – με σπίτι – στην Κουντούρα όταν τον έφερε σε μένα εκεί στο σπίτι μου και αφού ο Γερμανός με τη σύζυγό του – οι δύο τους από 60-70 χρονών – έψαξαν το χωράφι μου πιθαμή με πιθαμή φεύγοντας με ρωτάει ο Γερμανός τι ποσόν ζητώ για να το πουλήσω.

"Sponsored links"

Μπροστά στον Νταγκουνάκη του ζητών 30.000.000 δρχ. και η απάντηση του: τα 28.000.000 τα ‘χεις αύριο το πρωί!!!! Και ο βλάκας δεν το έδωσα. Και λέγοντας βλάκας δεν εννοώ πως δεν τα κάνα αλλά δεν θα είχα τις περιπέτειες που παρανόμως με την παράνομη επιλογή του βιολογικού στα «Τροχαλού» μου δίνει το Δημοτικό Συμβούλιο του σημερινού μας Δημάρχου!!! Αυτή η περιουσία κύριε Μπουζάκη μα και η παρέα σου είναι και θα παραμείνει – ως έχει – στο παιδί μου και όποιος σκεφτεί να μου πετάξει το παιδί μου στο δρόμο – και προπαντός αφιλοκερδώς- πρέπει καλά μα πολύ καλά να το σκεφτεί!!! Ζήτησα και ζητώ τα 100.000 ευρώ και πάρτε τα όλα δικά σας.

Για να αγοράσω κάπου αλλού σπίτι για το παιδί μου, γατί αν αφήσω και περάσει δρόμος δεν θα μπορούν να ζήσουν εκεί ούτε σκύλοι, τόσο από τον τεράστιο θόρυβο μα και τη απαίσια οσμή!!! Και ένα κύριε Μπουζάκη είχατε την τύχη να μπείτε μα και να φτάσετε – με τις ευλογίες κάποιων – υψηλόβαθμων στο Ναυτικό σας εξουσιοδοτώ όποιος επιθυμεί να εξακριβώσει μα και να δημοσιεύσει τα παρακάτω: Εν έτη 1959 εθελοντής Σμηνίτης στον Άραξο – στην αεροπορία- 1η Οκτωβρίου κατά τις 10 Νοεμβρίου έρχεται εγκύκλιος διαταγή απ το Αρχηγείο της Αεροπορίας και τι έλεγε «οι απόφοιτοι Γυμνασίου και άνω οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό, μονοετούς φοιτήσεως για «μόνιμοι ανθυποσμηναγοί» στην αεροπορία να το δηλώσουν.

Τρείς ημέρες οι εξετάσεις και για να γλυτώσω τριών ημερών καψώνια δήλωσα συμμετοχή. 237 υποψήφιοι για 25 θέσεις!!! Πήγαν τα γραπτά μας στο Αρχηγείο και πρώτη Δεκεμβρίου του ’59 έρχονται τα αποτελέσματα. Από τους εικοσιπέντε επιτυχόντες 14ος ο γράφων . Πάμε Τατόι για γιατρούς τεστ και αθλήματα και όταν οι γιατροί  κόβουν τον 2ο Αβραμόπουλο κατεβαίνω στο 13. Στις 4 Γενάρη, του 1960 νεωτέρα διαταγή να επιλεγούν οι δώδεκα κατά σειρά επιτυχίας και μένω ο πρώτος επιλαχών. Αλλά και τότε όπως και σήμερα μα προπαντός τότε είχε χάμω θεό είχε και πάνω!!! Και μετά από τριάντα χρόνια συναντώ φίλους μου , της σειράς μου «υποπτέραρχοι». Είναι γεγονός που το εγώ ζήσει – πως και τότε μα και τώρα μπαίνουν και μπαίνουν κάποιοι επάξια μα και κάποιοι ανάξια παίζοντάς το ανώτεροι αξιωματικοί μα και υποστράτηγοι!!! Διαπιστώνω – μετά λύπης μου- κ. Μπουζάκη ότι συμπλέετε με τον κ. Δήμαρχό μας και το επιτελείο του στη θέση «ΤΡΟΧΑΛΟΥ» αλλά ελάτε τόσον εσύ όσον και οποιοσδήποτε να σας δώσω  την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου – Συνήγορο του πολίτη – για να πειστείτε περί του λόγου το ασφαλές, χωροθετημένος,  εγκεκριμένος, δημοσιευμένος στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως με αύξ. Αριθ. 731 Δ 1992 στη θέση «ΤΗΓΑΝΙ» αλλά ξενοδόχος αξιότιμοι ιδιοκτήτες σε κάποια πόστα του Δήμου μας μα και του Δήμου Χανίων μα και μεγαλοδικηγόροι δεν τον θέλουν στο «ΤΗΓΑΝΙ» με τα ελάχιστα έξοδα εγκατάστασης μα και τέλεια λειτουργία με «COMPACT». Η διαπλοκή κοντολογίς στο μεγαλείο της. Είναι όμως σε τιμή μας με τα συμβούλια που ψηφίζουμε γιατί από  σε 217 – αν δε με απατά η μνήμη – γαλάζιες σημαίες αφαίρεσαν οι ειδικοί – 11 πανελλαδικά και από τότε οι έξι (6) από τον Δήμο – σε τιμή μας – Καντάνου. Αποδεικνύεται κ. Μπουζάκη με τη στάση σας αυτή και μάλιστα δημόσια φιλάνθρωπος, αλλά δια του λόγου το ασφαλές  έλα πλήρωσέ μου  την περιουσία μου – του παιδιού μου- και χάρισέ την εσύ στο Δήμο μας.

Τότε και μόνον τότε θα μιλάμε για Δημοκρατία. Και ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ ο Μυτιληναίος είχε πει: Καλύτερη δημοκρατία είναι αυτή που στους κακούς δεν επιτρέπεται να παίρνουν την εξουσία και στους καλούς δεν επιτρέπεται να αρνιούνται την διακυβέρνηση του τόπου τους.

Μετά τιμής

Θεόδωρος Σπ. Ζουριδάκης

Παλαιόχωρα


"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live