15.8 C
Chania
Sunday, January 25, 2026

Παναγιωτόπουλος: Αύξηση 60% στις μεταναστευτικές ροές – «Καμπανάκι» για την Κρήτη

Ημερομηνία:

Από Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο φέτος σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2023 έχουμε αύξηση στις μεταναστευτικές ροές κατά 60% σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Προστασίας του Πολίτη», δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ανέφερε πως έχουμε δραματικά αυξημένες ροές και από την Βόρεια Αφρική τους τελευταίους μήνες, λέγοντας πως ενώ πέρυσι όλη τη χρονιά στην Κρήτη είχαμε 77 αυξήσεις από Λιβύη και Αίγυπτο, φέτος έχουμε ήδη 2800.

Παρόλα αυτά, ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε πως αυτή η εικόνα «δεν συνιστά κρίση» και πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

«Η μεγάλη αύξηση παρατηρείται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, έχουμε οριακή μείωση στο Βόρειο Αιγαίο και στα χερσαία σύνορα κυρίως στον Έβρο», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ανέφερε πως σε σύσκεψη με το υπουργείο Δικαιοσύνης, συζητήθηκε «η αυστηροποίηση ποινών όχι μόνο για τους εγκεφάλους των λαθροδιακινητών, αλλά και σε όσους οδηγούν τα ταχύπλοα», ενώ σε σύσκεψη με τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας, έπεσε στο τραπέζι η αύξηση της παρουσίας των αρχών στα χερσαία σύνορα και στα νησιά του Αιγαίου.

Για την Τουρκία, τόνισε πως πάγια θέση της ελληνικής πλευράς είναι πως η γείτονας πρέπει να εφαρμόσει τη συμφωνία για τις επιστροφές.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πατροκτονία στη Γλυφάδα: «Παιδί μου πέθανα τώρα, μη με σκοτώνεις άλλο»

Συγκλονίζει η μαρτυρία του ανθρώπου, που κάλεσε το πρωί...

Chris Hedges: Η νέα δολοφονία στη Μινεσότα και ο Θουκυδίδης

Του Chris Hedges Οι δολοφονίες άοπλων αμάχων στους δρόμους της...

Εκκλησία Κρήτης: στο Ηράκλειο αύριο η Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη διπλή εκλογή Μητροπολιτών

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο Ηράκλειο θα αφιχθεί αύριο, Δευτέρα, η Εξαρχία του...