Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν προμηθεύονται υλικά απο την Τουρκία αλλά δεν μπορεί και να εξαιτίας της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Κανένα σχόλιο

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν προμηθεύονται υλικά που έχουν κατασκευαστεί στην Τουρκία, αλλά όμως δεν μπορεί να αποτρέψει και κάτι τέτοιο εξαιτίας της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Κάτι τέτοιο προκύπτει – σε γενικές γραμμές – από την απάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκου Βελόπουλου με θέμα «Προμήθειες στρατιωτικού υλικού από την Τουρκία».

«Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν προκύπτει δυνατότητα άμεσου αποκλεισμού ή έμμεσου περιορισμού συμμετοχής σε ανοικτό διαγωνισμό ελληνικών ή ευρωπαϊκών εταιρειών, που προσφέρουν υλικά αλλοδαπής προέλευσης, περιλαμβανομένων και των υλικών που προέρχονται από τουρκικές εταιρείες ή και υλικών που παράγονται από ευρωπαϊκές εταιρείες σε εργοστάσιά τους, που είναι εγκατεστημένα στην εν λόγω χώρα» απάντησε χαρακτηριστικώς ο ΥΕΘΑ για να προσθέσει: «Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν διαπιστωθεί προμήθειες υλικών Τουρκικής προέλευσης για τον εφοδιασμό και την κάλυψη αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων».

"Sponsored links"

Με πληροφορίες από parapolitika.gr, armyvoice.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live