29.8 C
Chania
Friday, June 14, 2024

Πανελλήνια διάκριση για λιμενικό από την Κρήτη σε αγώνα αερομοντελισμού

Ημερομηνία:

Με μεγάλη επιτυχία και 35 συμμετοχές από όλη την Κρήτη διεξήχθη Περιφερειακός Αγώνας Αερομοντελισμού κατηγορίας F.A.I F1N που διοργάνωσε η Ένωση Αερομοντελιστών Ηρακλείου Κρήτης (https://www.facebook.com/aeromontelistesIrakleiou) με αερομοντέλα ελεύθερης πτήσης σε εσωτερικό χώρο το Σάββατο 25/05/2024. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στην κεντρική σάλα του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Νέας Αλικαρνασσού του δήμου Ηρακλείου (Δύο Αοράκια).

Ο αγώνας αφορά την προσπάθεια του αεραθλητή να πετάξει το αερομοντέλο του, με το χέρι(χωρίς άλλη υποβοήθηση), και αυτό να παραμείνει σε πτήση όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα.

Ο αθλητής έχει συνολικά 9 προσπάθειες σε τρεις γύρους και στην τελική βαθμολογία προσμετρούνται οι 3 καλύτεροι χρόνοι. Όλα τα αερομοντέλα που συμμετέχουν στον αγώνα είναι ιδιοκατασκευές και πρέπει να έχουν τα απαιτούμενα πτητικά χαρακτηριστικά. Λόγω του κλειστού χώρου και των πτητικών χαρακτηριστικών απαιτούνται χειρισμοί με ιδιαίτερη ακρίβεια και αυτό προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διάδοση του αερομοντελισμού, δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά που παρακολούθησαν τον αγώνα αλλά και τους Αεροπρόσκοπους Ηρακλείου, να δοκιμάσουν την πτήση. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, μπόρεσαν να πετάξουν τα αερομοντέλα ελεύθερης πτήσης Rookie.

Ο Αερομοντελισμός , πέρα από ενδιαφέρον χόμπι είναι και ένα άθλημα αναγνωρισμένο παγκόσμια. Στη χώρα μας, έχει αναγνωριστεί από την Ελληνική Πολιτεία και την ΓΓΑ.

Είμαστε διπλά υπερήφανοι όχι μόνο γιατί όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τα οφέλη του αθλητισμού και πόσο μάλλον όταν γίνονται τέτοιοι αγώνες που σκοπό έχουν την διάδοσή και προσέλκυση νέων παιδιών αλλά και γιατί ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης Ανδρονίδης Αναστάσιος κατέκτησε την πρώτη θέση με την καλύτερη πτήση να σκαρφαλώνει στα 42.3 δευτερόλεπτα και να αποτελεί πλέον πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο αθλητισμός ως ιδεώδες κοινωνικοποιεί και συνδέει με δεσμούς φιλίας τους συναγωνιζόμενους, τους συνηθίζει στην αναγνώριση της αξίας των αντιπάλων και στην ανάπτυξη του σεβασμού, στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, τον ευγενή συναγωνισμό ή άλλες αρετές, οι οποίες είναι απαραίτητες για την προαγωγή της κοινωνικής ζωής και συνείδησης.

Το αυτοτελές Γραφείο Αθλητισμού του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής προάγει με συνεχόμενες δράσεις τα ωφελεί του αθλητισμού έχοντας αγκαλιάσει όλες τις αθλητικές δράσεις των συναδέλφων, με το άθλημα του αερομοντελισμού να αποτελεί μια νέα πρόκληση για διακρίσεις και ανάδειξη στελεχών που ξεχωρίζουν με τις επιδόσεις τους.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωτοβουλία Σφακίων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών ΒΑΠΕ – Μια σημαντική πρώτη νίκη

H Πρωτοβουλία Σφακιανών ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών ΒΑΠΕ στα...

Ο φωτογράφος που τα έβαλε με το AI και κέρδισε

Από τότε που εμφανίστηκε η Δημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη, η διαχρονική μάχη...