Πανεπιστήμιο Κρήτης: H επιπλέον χρηματοδότηση πάει όλη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ!

Κανένα σχόλιο

Της Κατερίνας Μυλωνά

Αυξημένη είναι η επιχορήγηση για τα ΑΕΙ της χώρας, όμως, δεν είναι αρκετή για να καλύψει τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.

Ο αρμόδιος αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Κωνσταντίνος Σπανουδάκης αναφέρει στο Cretalive πως το Ίδρυμα έχει αύξηση στην επιχορήγησή του για τακτικές δαπάνες χάρη στην καλή του ακαδημαϊκή επίδοση. Ωστόσο, η αύξηση αυτή δεν είναι ορατή στα μέλη του Ιδρύματος, λόγω της αυξημένης, επίσης, ενεργειακής δαπάνης. «Δεν είδαμε άσπρη μέρα ακόμα», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σπανουδάκης.

"Sponsored links"

Τα τελευταία δύο χρόνια, το Ίδρυμα από 3,4 εκ ευρώ λαμβάνει 4,2 εκ ευρώ. Ωστόσο, όλα τα επιπλέον κονδύλια κατέληξαν στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του.

Ο προϋπολογισμός ήταν ήδη ελλειμματικός κατά 1 εκ ευρώ, το Υπουργείο με έκτακτη επιχορήγηση βοήθησε στην εξόφληση των λογαριασμών κι έτσι η χρονιά έκλεισε χωρίς χρέος. Τώρα, αναμένεται ξανά μια αυξημένη επιχορήγηση αλλά κανείς δε γνωρίζει πώς θα καλυφθεί η αυξημένη δαπάνη ενέργειας.

cretalive.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live