16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ σε τροχαία και νεκρούς για την Κρήτη

Ημερομηνία:

H Κρήτη των 600 χιλιάδων μόνιμων κατοίκων είχε 70 νεκρούς από τροχαία στους δρόμους των πόλεων, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και στον ΒΟΑΚ.

Θλιβερό ρεκόρ καταρρίπτει η Κρήτη στα θανατηφόρα τροχαία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά των θανατηφόρων τροχαίων στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. – ακόμα και στην Ελλάδα – καταγράφουν μείωση ή στασιμότητα, στην Κρήτη η χρονιά που πέρασε αλλά κι αυτή που διανύουμε αποδεικνύονται δραματικές, εξαιτίας των νεκρών που συνεχίζουν να πληθαίνουν στους δρόμους.

Όπως προκύπτει από την σύγκριση των θανατηφόρων τροχαίων της Κρήτης με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε η Κομισιόν για τα τροχαία, ο μέσος όρος των θανάτων από τροχαία στην ΕΕ το 2015 ήταν 51,5 θάνατοι ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους. Η Ελλάδα, που βρίσκεται στην πολύ κακή έβδομη θέση του σχετικού καταλόγου πίσω μόνο από χώρες του λεγόμενου πρώην ανατολικού μπλοκ, είχε 74 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους τη χρονιά που πέρασε.

Την ίδια περίοδο, η Κρήτη των 600 χιλιάδων μόνιμων κατοίκων είχε 70 νεκρούς από τροχαία στους δρόμους των πόλεων, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και στον ΒΟΑΚ. Με βάση τη στατιστική αναλογία, το νησί θα έπρεπε να περιορίζεται στον αριθμό των 35-40 νεκρών, ακολουθώντας την στατιστική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα. Αντί για αυτό όμως, η αύξηση που καταγράφεται είναι πολύ μεγαλύτερη, με το Ηράκλειο να έχει 27 νεκρούς, τα Χανιά 19, το Λασίθι 16 και το Ρέθυμνο 8.

Όλα αυτά όταν, παρά τους τόσους νεκρούς, η δημιουργία ενός σύγχρονου ασφαλούς αυτοκινητόδρομου στην Κρήτη δεν προχωρά, μετά και τη μη ένταξη των έργων στο ΒΟΑΚ στο πακέτο Γιούνκερ.

anatolh.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...