Πανηγυρική αθώωση για τον Σεραφείμ Ρίζο – Δεν προσήλθαν στα δικαστήρια οι κατήγοροί του

Κανένα σχόλιο

Αθώoς κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ο εκπαιδευτικός και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Σεραφείμ Ρίζος.

Σύμφωνα με το δικαστήριο δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να εμπλέκει τον Σεραφείμ Ρίζο σε όσα του προσάπτουν τα μέλη της “Χρυσής Αυγής” για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη κατα τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012. Μάλιστα, οι καταθέσεις που δόθηκαν ήταν γεμάτες αντιφάσεις ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ουδείς από τους κατήγορους εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Σημειώνουμε ότι στα δικαστήρια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης.

"Sponsored links"

Σε δήλωση που έκανε στην εφημερίδα μας ο κ. Σεραφείμ Ρίζος είπε τα εξής:

“Ήταν μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος. Αποδεικνύεται ότι η Χρυσή Αυγή λειτούργησε στοχοποιώντας συγκεκριμένους αγωνιστές του εργατικού κινήματος και της αριστεράς με σκοπό να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από την εγκληματική της δράση.

Το αθωωτικό αποτέλεσμα έρχεται ως συνέπεια της ευρείας συμπαράστασης που υπήρξε προς το πρόσωπό μου και από συνδικάτα και από φορείς, τόσο από την πόλη μας όσο και πανελλαδικά.

Νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για την αθώωση και των υπόλοιπων αγωνιστών που βρίσκονται υπό το ίδιο καθεστώς διώξεων από τη συγκεκριμένη οργάνωση και από τους μηχανισμούς που στηρίξανε τα μνημόνια και τις βάρβαρες πολιτικές που βιώνουμε του ρατσισμού, της ανεργίας, των πολέμων.”

 

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live