27.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Πανώλη – Κρήτη: Τα νέα αρνητικά δείγματα και το αίτημα για άνοιγμα των σφαγείων

Ημερομηνία:

Αρνητικά στον ιό της πανώλης, βγήκαν τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν στη διάρκεια των ελέγχων σε ποιμνιοστάσια του Ηρακλείου, μέχρι και τις 7 Αυγούστου, από τα κλιμάκια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και εστάλησαν στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι έλεγχοι έγιναν και σε ακτίνα 10 χλμ. από τα ποιμνιοστάσια σε Εθιά και Παρανύμφους του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, όπου και εντοπίστηκαν τα δύο θετικά κρούσματα πανώλης των μικρών μηρυκαστικών και προκάλεσε συναγερμό σε όλη την Κρήτη.

Όπως επισημαίνεται, αυτό που πιθανότατα θα κρίνει το άνοιγμα των σφαγείων μετά τις 19 Αυγούστου είναι τα αποτελέσματα των δειγμάτων από τους ελέγχους που έγιναν στις 8 και 9 Αυγούστου. Υπογραμμίζεται ωστόσο ότι το μέτρο της απαγόρευσης σφαγής είναι πανελλαδικό και κάθετο, και η σχετική απόφαση για άρση της θα πρέπει να ληφθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταση του κλεισίματος των σφαγείων μέχρι και τις 19 Αυγούστου, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον κτηνοτροφικό κλάδο της Κρήτης.

“Η πίεση είναι προς την κατεύθυνση να ανοίξουν τα σφαγεία αυτή την εβδομάδα που διανύουμε. Δεν γίνεται να περιμένουμε μέχρι την Δευτέρα” ανέφερε στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης. “Μπορούμε να το πετύχουμε αφού συμφωνούμε όλοι” υπογράμμισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι η Κρήτη με τόση παραγωγή έχει ελάχιστο προσωπικό.

“Οι κτηνιατροι δούλεψαν εντατικά και σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία” τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

cretalive.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Αγωνία για Γερμανό πεζοπόρο που αγνοείται

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι αρχές στα Σφακιά, καθώς από...

Τραγωδία στα Μάλια: Νεκρός 69χρονος Γερμανός στην παραλία

Σοκαριστικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της...

Ακινητοποιήθηκε το «Έλυρος» της ΑΝΕΚ – Επέστρεψε στον Πειραιά μετά από 6ωρη περιπέτεια

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Έλυρος» της ΑΝΕΚ βίωσε μια απρόσμενη...