Παπαμιμίκος: κοινή κάθοδος στις εκλογές Ν.Δ., Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ

Κανένα σχόλιο

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη | Εντείνονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση του λεγόμενου «φιλοευρωπαϊκού μετώπου» απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθειες που κατά κύριο λόγο τροφοδοτούνται από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συμπόρευση της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και αλλαγή του εκλογικού νόμου έτσι ώστε οι συνασπισμοί κομμάτων να μπορούν να λαμβάνουν  το μπόνους των 50 εδρών πρότεινε το απόγευμα ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Δίκτυο για την Ελλάδα και την Ευρώπη της Άννας Διαμαντοπούλου με θέμα «Πως χτίζονται οι κυβερνήσεις συνεργασίας ανάμεσα στα κόμματα».

Ειδικότερα, ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε: «Η νέα πραγματικότητα που βιώνουμε λοιπόν, επιβάλλει και νέο τρόπο συμπεριφοράς. Οι κυβερνητικοί εταίροι, όποιοι και αν είναι αυτοί, αντί να εξαντλούνται σε ασκήσεις διαφοροποίησης προκειμένου να αποφύγουν τη φθορά, θα ήταν καλύτερα να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στη διατύπωση προτάσεων για βελτίωση του κυβερνητικού έργου. Κάπως έτσι, θα ήθελα να φτάσω στο σήμερα. Όπου, έστω και σε πολύ βασικά ζητήματα, σήμερα υπάρχουν συγκλίσεις, μεταξύ Νέας Δημοκρατίας, Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, ο γραμματέας της ΝΔ ξεκάθαρα τάχθηκε υπέρ της τροποποίησης του εκλογικού νόμου, προκειμένου να διευκολύνεται η συγκρότηση εκλογικών συνασπισμών και η πριμοδότησή τους με το μπόνους των 50 εδρών που σήμερα επιτρέπεται μόνο για κόμματα.

"Sponsored links"

Αναπτύσσοντας το σκεπτικό του ο κ. Παπαμιμίκος ανέφερε: «Σε μία περίοδο που η Ελλάδα έχει ανάγκη από σταθερότητα και ευρύτερες συναινέσεις, θα μπορούσε να εισαχθεί ειδική πρόβλεψη πως ένας συνασπισμός κομμάτων να μπορεί να λαμβάνει το μπόνους των 50 εδρών σε περίπτωση νίκης, χωρίς καμία προϋπόθεση, εφ’ όσον όμως ικανοποιείται μια αναγκαία συνθήκη. Να έχει ο συνασπισμός αυτός, καταθέσει προεκλογικά το ενιαίο πρόγραμμα του, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες ότι τα κόμματα που τον απαρτίζουν  μετεκλογικά θα συνεργαστούν μεταξύ τους, έχοντας συγκεκριμένο πρόσωπο ως πρωθυπουργό. Από πριν όμως η συμφωνία. Όχι μετεκλογικά, όχι στο πόδι, όχι στη βάση σκοπιμοτήτων και προσωπικών φιλοδοξιών. Να ξέρει ο πολίτης ποιοι σχηματισμοί,  θα στηρίξουν ποιες μεταρρυθμίσεις, πριν πάει να ψηφίσει».

Την εκδήλωση συντόνιζε η Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ ομιλητές ήταν οι Axel Schaefer (SPD), Νίκος Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ), Ανδρέας Παπαμιμίκος (Ν.Δ.), Σπύρος Λυκούδης (Ποτάμι) και Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ)

efsyn.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live