21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Παπανδρέου μιντιακά συμφέροντα και Δελφίνοι

Ημερομηνία:

Η μετωπική σύγκρουση Παπανδρέου- Ψυχάρη όπως αναδείχθηκε μέσα από την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Πασοκ στις 4-1-2011 προδιαγράφει όλη την διαμάχη και την κυρίαρχη αντίθεση που θα ακολουθήσει τις πολιτικές εξελίξεις για την διαδοχή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ αρχής γενομένης από την συνεδρίαση του εθνικού Συμβουλίου 14-15 Ιανουαρίου. Σε αυτό το πεδίο θα δοθεί πλέον η καθοριστική πολιτικοιδεολογική μάχη με το απλουστευμένο δίλλημα της ανεξαρτησίας της πολιτικής απο τα διαπλεκόμενα εκδοτικά συμφέροντα η την υποταγή της σε αυτά..
Υπάρχει ένας ανοικτός πόλεμος πλέον που διαχωρίζει και τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές στο ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που συνστοιχίζονται με τα εξωθεσμικά συμφέροντα και το διαρρέον πολιτικό χρήμα ως καθοριστικό παράγοντα πολιτικής επιρροής και αυτούς που στέκουν απέναντι..
Δεν πρόκειται μόνον  δάνειο των 10 εκατομμυρίων ευρώ και την  υπονόμευση για τη συγχώνευση της Εθνικής με την Alpha.  που αναφέρθηκαν ως παραδείγματα αλλά για μια τεράστια «φούσκα» που σκάζει τώρα στο τύπο στρέφοντας όλους τους παράγοντες που θίγονται από αυτή την εξέλιξη κατά του πρώην Πρωθυπουργού.
.Τους καταγγέλλει έτσι ως ένα κομπραδόρικο σύστημα που ευθύνεται για την πορεία της χώρας και την κρίση. Και  του χρεώνουν από την πλευρά τους  την αποτυχία να περιορίσει την ύφεση σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις απαλλάσσοντας τους υπουργούς από κάθε ευθύνη.
Κατηγορούν τον Παπανδρέου για τις πολιτικές του επιλογές την ίδια στιγμή που επαινούν τον Παπαδήμο ως Πρωθυπουργό για τις ίδιες επιλογές και προκρίνουν διαδόχους χωρίς  να έχουν να προτείνουν διαφορετική πολιτική από εκείνη που υπέγραψε ο Παπανδρέου με τους Ευρωπαίους και εφαρμόζουν τώρα ασμένως.
Προς τι λοιπόν η διαφοροποίηση; Προφανώς τον θεωρούν που  δεν ενέδωσε στις αξιώσεις τους για κρατικές ενισχύσεις στη διαφήμιση όπως γινόταν στο παρελθόν και για την στέρηση από θαλασσοδάνεια. Μέσα από την κρίση οι διασυνδέσεις βγαίνουν στην επιφάνεια όπως και το 2007.
Τώρα μ ε το άνοιγμα  των διαδικασιών για την εκλογή του νέου προέδρου και με το ερώτημα πριν ή μετά τις εθνικές εκλογές και ενώ όλοι  μετρούν τώρα τους συσχετισμούς στο εθνικό συμβούλιο,  οι καθοριστικοί συσχετισμοί στην κοινωνία που θα κρίνουν και το τελικό αποτέλεσμα θα διαμορφωθούν τελικά ποιος πιστεύει τα μίντια ποιος τον Παπανδρέου και ποιος πιστεύει τον Ψυχάρη.. όταν σε αυτή την χώρα ξοδεύονται τρείς φορές περισσότεροι πόροι για τα μίντια από όσα αναλογούν στη οικονομία μας σύμφωνα με το πληθυσμό της.
Εδώ βέβαια χρειάζεται μια συνολική  παρουσίαση στοιχείων που κανένα συγκρότημα δεν θέλει να προβάλλει.

Β. Τακτικός

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιταλία: Τουρίστρια σκοτώθηκε από άγαλμα που έπεσε στο κεφάλι της ενώ περπατούσε στο δρόμο

Σοκαριστικό είναι βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που άγαλμα πέφτει και...

Κρήτη: Του έκλεψαν το κινητό οι πελάτες που πήρε κούρσα

Θύμα κλοπής από δύο αλλοδαπούς έπεσε ένας ταξιτζής στο...

Nέα αυτοψία στο Φαράγγι της Σαμαριάς – Η de facto υψηλή επικινδυνότητα και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν

Νέα αυτοψία από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ),...

Σοκάρει η ενδοοικογενειακή βία στα Χανιά: Άνδρας έβαλε φωτιά στα πράγματα του παιδιού του

Ένα σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στα Χανιά, σκορπίζοντας...