Παράδοση Tablet στους 51 περιφερειακούς σύμβουλους με στόχο την πλήρη κατάργηση των εγγράφων

Κανένα σχόλιο

Στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Σώματος Παύλος Μπαριτάκης, παρέδωσε στον καθένα από τους συνολικά (51) περιφερειακούς   συμβούλους από ένα tablet. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Π.Σ., σκοπός της πρωτοβουλίας, είναι να καταργηθούν πλήρως έγγραφα και έντυπα που χρησιμοποιούνται σε κάθε συνεδρίαση και να διευκολυνθεί μέσω της ηλεκτρονικής επικοινωνίας η πρόσβαση των περιφερειακών συμβούλων στα συγκεκριμένα αρχεία.

Ο αρμόδιος Εντεταλμένος Σύμβουλος για τον Τουρισμό και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Κυριάκος Κώτσογλου, δήλωσε ότι, η «χωρίς χαρτί», paperless λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Συλλογικών Οργάνων της Περιφέρειας Κρήτης,(Τ.Υ.Σ.Ο.) αποτελεί μια καινοτομία σε Περιφερειακό Επίπεδο, αλλά παράλληλα, έναν ακόμη Στόχο του Στρατηγικού Προγραμματισμού της Π.Κ. 2015-2019, για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, που βαίνει προς την υλοποίηση. Η εφαρμογή αυτή είναι συμβατή τόσο με τις αξίες της Περιφέρειας Κρήτης δηλαδή την Εξυπηρέτηση, τη Διαφάνεια αλλά και την αποτελεσματικότητα, όσο και με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Π.Κ. Τέλος, σε συνεργασία, τόσο με το Τ.Υ.Σ.Ο. όσο και με την Διεύθυνση Πληροφορικής της Π.Ε.Η. αυτή η εφαρμογή έχει ήδη βραβευθεί στο 9ο egovernment forum για το Δημόσιο τομέα αλλά και συμμετέχει αυτή τη στιγμή, στους διαγωνισμούς bravo awards ως μια βασική υποψηφιότητα πρωτοπορίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο εξής όλοι οι Περιφερειακοί σύμβουλοι θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν άμεσα, εύκολα και γρήγορα:

"Sponsored links"

  • Την πρόσκληση-θεματολογία των συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου,
  • Τις εισηγήσεις των ομιλητών έχοντας πρόσβαση σε όλο τον φάκελο του κάθε θέματος (συνημμένα έγγραφα, φωτογραφίες κ.λπ.)
  • Τα αρχεία των θεμάτων παλαιότερων συνεδριάσεων που δεν θα διαγράφονται, αλλά θα αρχειοθετούνται ηλεκτρονικά στον υπολογιστικό νέφος.
  • Τέλος, ήδη δρομολογείται, από το αντίστοιχο Τμήμα Πληροφορικής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, η δυνατότητα αυτόματης έκδοσης των Αποφάσεων των Σ.Ο. διαδικασία η οποία όταν ολοκληρωθεί θα αποτελεί μια νέα τομή στην λειτουργία του Δημοσίου, μειώνοντας αποφασιστικά τους απαιτούμενους ανθρώπινους πόρους και το χρόνο για την έκδοση και συγγραφή των αποφάσεων.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις