25.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Παράπονα για τα beach bar: Περίοικοι έχασαν τον ύπνο τους από την ένταση της μουσικής – Τι λέει ο νόμος

Ημερομηνία:

Με θετικά μηνύματα ξεκίνησε η τουριστική σεζόν με χιλιάδες τουρίστες να κατακλύζουν τις πόλεις και τους καλοκαιρινούς προορισμούς της Κρήτης.

Σε κάποιους κατοίκους όμως, κυρίως σε όσους έχουν τα σπίτια τους σε παραλιακές περιοχές, έχει γίνει ο βίος… αβίωτος και το όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη αφού αναγκάζονται να ζουν σαν εγκλωβισμένοι μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

Πολλά παράπονα και καταγγελίες από αγανακτισμένους κατοίκους σε περιοχές όπως η Αμνισός (δήμος Χερσονήσου), ο Καρτερός (δήμος Ηρακλείου) και η Αμμουδάρα (δήμος Μαλεβιζίου) δέχεται τις τελευταίες ημέρες το Cretalive από πολίτες οι οποίοι δεν αντέχουν το θόρυβο και την ένταση της μουσικής από τα παρακείμενα beach bar, τα οποία δεν τους αφήνουν να χαρούν λίγα λεπτά ησυχίας μέσα στη μέρα.

Οι ώρες κοινής ησυχίας για τη θερινή περίοδο είναι 3:00- 5:30 το μεσημέρι και 11:00 το βράδυ έως 7:00 το πρωί ενώ οι ιδιοκτήτες ή οι υπεύθυνοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος οφείλουν να τηρούν το ως άνω ωράριο ακόμα κι αν έχουν άδεια μουσικών οργάνων. Αυτή η διάταξη μάλιστα ισχύει για όλες τις καφετέριες και τα μπαρ είτε βρίσκονται σε αστικές είτε σε περιαστικές ή παραλιακές περιοχές και οφείλουν οι αρμόδιοι να την τηρούν απαρέγκλιτα.

Ο νόμος ορίζει ότι επιτρέπεται να ακούγονται μέχρι 80 ντεσιμπέλ εντός του κτηρίου (μπαρ ή καφετέριας/ για τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης το όριο είναι στα 100 ντεσιμπέλ). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έξω δεν πρέπει να ακούγεται σχεδόν τίποτα.

Εάν λοιπόν οι περίοικοι ακούνε μουσική ή θόρυβο από τα σπίτια τους ειδοποιούν την Αμεση Δράση (το 100), και εάν οι αστυνομικοί με τα ηχόμετρα διαπιστώσουν παράβαση που αφορά την κοινή ησυχία ο ιδιοκτήτης ή ο υπεύθυνος του καταστήματος συλλαμβάνεται με την διαδικασία του αυτοφώρου και πηγαίνει ως κατηγορούμενος στον Εισαγγελέα.

Μετά την καταγγελία, εφόσον από την ΕΛ.ΑΣ. βεβαιώνεται η παράβαση, επιβάλλεται πρόστιμο από το δικαστήριο για ηχορύπανση. Το ύψος του προστίμου κυμαίνεται ανάλογα με τα ντεσιμπέλ, δηλαδή το τι θα καταγράψει το ηχόμετρο.

Εάν υποβληθούν δύο μηνύσεις στην τρίτη μήνυση υποβάλλεται επίσης αίτημα από την Ελληνική Αστυνομία προς τον οικείο δήμο να κλείσει το μαγαζί για δέκα ημέρες.

cretalive.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα...

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για...

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα...