Παράταση έως 30 Ιουνίου για το Κτηματολόγιο και στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Με υπουργική απόφαση αναμένεται, σήμερα ή αύριο, να ανακοινωθεί η παράταση έως τις 30 Ιουνίου, της διαδικασίας για τις δηλώσεις κτηματογράφησης σε Ηράκλειο, Μαλεβίζι, Χερσόνησο και Χανιά.

Αυτό αποκάλυψε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κτηματολογίου Στέφανος Κοτσώλης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή να κάνουν τις δηλώσεις κτηματογράφησης. “Συμφέρει τους πολίτες να το κάνουν τώρα” τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η πλατφόρμα είναι ανοιχτή.

Ο κ. Κοτσώλης αποκάλυψε ότι μόλις το 8% των ιδιοκτητών έκανε δήλωση κτηματογράφησης σε Ηράκλειο, Μαλεβίζι και Χερσόνησο, ενώ στο νότιο Ηράκλειο, όπου έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση έφτασε το 82% και στο Λασίθι το 89%.

"Sponsored links"

Στο Ρέθυμνο επίσης είναι χαμηλό το ποσοστό μόλις 18% με την καταληκτική ημερομηνία να λήγει στις 30 Ιουνίου και δεν μπορεί να δοθεί άλλη παράταση καθώς έχει εξαντληθεί το περιθώριο που δίνει ο νόμος. Επίσης πολύ χαμηλά τα ποσοστά στα Χανιά.

Σύμφωνα με τον γενικό Διευθυντή του Κτηματολογίου, το Εθνικό Κτηματολόγιο μπορεί με δική του απόφαση να δώσει παρατάσεις μέχρι 6 μήνες για την κτηματογράφηση οι οποίες μπορούν να επεκταθούν άλλους 6 μήνες με υπουργική απόφαση όμως. Με αυτό το δεδομένο στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου η κτηματογράφηση ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2021 άρα η ανώτερη παράταση που μπορεί να δοθεί είναι μέχρι το Νοέμβριο του 2022.

Συναντήσεις με Αντιπεριφερειάρχη Δημάρχους και φορείς

Ο κ. Κοτσώλης παραδέχθηκε ότι στην Κρήτη υπάρχουν ιδιαιτερότητες όπως οι συνιδιοκτησίες, χρησικτησίες, δικαστήρια σε εξέλιξη, και ανακοίνωσε ότι από αύριο Τετάρτη 25 Μαίου ξεκινάει νέα τριήμερη επίσκεψη στο Ηράκλειο μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του Κτηματολογίου.

Θα γίνουν συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιώργο Ταβερναράκη, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Νίκο Λογοθέτη,τους Δημάρχους κ.κ. Λαμπρινό, Σέγκο και Μποκέα καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Δασών κια την Κτηματικής υπηρεσίας του Δημοσίου.

Η είδηση για την παράταση προκάλεσε ανακούφιση σε μεγάλη μερίδα πολιτών.

Δεν υπάρχει καμπάνια στην Κρήτη με τίτλο “Εδά κατέεις”

Ο κ. Κοτσώλης διέψευσε ότι υπάρχει ενημερωτική καμπάνια του Κτηματολογίου στην Κρήτη με τίτλο “Εδά κατέεις”.

“Δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο” είπε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του Κτηματολογίου. Ο τίτλος αυτός δόθηκε από κάποιο ίσως δημοσιογράφο κατέληξε.

"Sponsored links"

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live