Παράταση στην προθεσμία για τα επενδυτικά σχέδια δράσεων ζητούν οι επιχειρήσεις της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Τον κίνδυνο της, μη αποπληρωμής των επενδύσεων στα επιχειρηματικά σχέδια των Δράσεων «Ψηφιακό Άλμα» και «Ψηφιακό Βήμα» που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις της Κρήτης, με προφανείς συνέπειες στην απορροφητικότητα των πόρων του ΕΣΠΑ, επισείει το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κρήτης ζητώντας την ισόνομη αντιμετώπιση των Κρητικών επιχειρήσεων με αυτές της Περιφέρειας Αττικής, ως προς την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτημάτων τελικής επαλήθευσης – πιστοποίησης των έργων τους.

Με το σχετικό έγγραφο, το οποίο υπογράφει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Γιώργος Γιακουμάκης και απεστάλη στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, ζητείται η άμεση κυβερνητική παρέμβαση για την αποκατάσταση της εν λόγω αδικίας σε βάρος των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Το έγγραφο προς τον υπουργό, αναπληρωτή υπουργό και υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς και τον γενικό γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

"Sponsored links"

«…Όπως είχαμε ήδη αναφέρει στο, από 21/11/2022 αίτημά μας, ζητάμε την οριζόντια εφαρμογή της παράτασης προθεσμίας υποβολής αιτημάτων τελικής επαλήθευσης τόσο για τα επενδυτικά σχέδια της Δράσης «Ψηφιακό Άλμα» όσο και αυτών της Δράσης «Ψηφιακό Βήμα». Θεωρούμε συνεπώς αυτονόητη την παράταση για το σύνολο των επιχειρήσεων προκειμένου να υπάρχει ισοτιμία για το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων και σε κάθε περίπτωση θεωρούμε προφανή αδικία τον αποκλεισμό των Κρητικών επιχειρήσεων από την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση.

Συνεπώς, σας παρακαλούμε θερμά για την άμεση θεραπεία της άνισης αντιμετώπισης η οποία συντελείται (με την εν λόγω τροποποίηση) απέναντι στις επιχειρήσεις της Κρήτης και αιτούμαστε την έκδοση ορθής επανάληψης – ή έστω εκ νέου τροποποίησης – προκειμένου το δικαίωμα της παράτασης να δοθεί σε όλες τις εγκεκριμένες επιχειρήσεις, ούτως ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο νέο καθεστώς και οι ενταγμένες στις ως άνω δράσεις επιχειρήσεις της Κρήτης.

Για όλα τα ανωτέρω, παρακαλούμε τις δικές σας ενέργειες. Θεωρούμε πολύ σημαντικό το να δοθεί η σχετική παράταση ώστε να διασφαλιστεί για τις επιχειρήσεις – μέλη μας επαρκές χρονικό διάστημα, ούτως ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υλοποίηση των επενδύσεων τους και απορροφητικότητα των πόρων του ΕΣΠΑ».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live