16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Παρέλασαν οι δύο μαθητές της Γαύδου για την επέτειου της 28ης Οκτωβρίου | Φωτός

Ημερομηνία:

Με περηφάνια και ιδιαίτερη συγκίνηση όλο το νησί χειροκρότησε τους δύο μαθητές του νηπιαγωγείου που κράτησαν την ελληνική σημαία και παρήλασαν τιμώντας το ελληνικό έπος του ’40

Με μια ιδιαίτερη αναφορά στο ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου «Ειρήνη είναι όταν», ο ακριτικός Δήμος Γαύδου εορτάζει την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, του «ΟΧΙ» των Ελεύθερων Ελλήνων απέναντι στους επίδοξους κατακτητές τους.

Η γιορτή του «ΟΧΙ» με τον πανανθρώπινο χαρακτήρα της, αποτελεί ορόσημο για τη γενιά μας, αλλά και τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Είναι εκείνο το βήμα εξύψωσης των ιδανικών του Ανθρώπου, η θυσία των υπερασπιστών της πατρίδας μας που δεν σταμάτησαν ποτέ να ρίχνονται στη μάχη ακόμα και όταν ήξεραν πως το δικό τους αίμα θα χυθεί! Όλους αυτούς τους ήρωες τιμάμε με τη στάση μας απέναντι στις προκλήσεις του σήμερα και είμαστε αισιόδοξοι ότι η Ελπίδα και το ΦΩΣ της Ειρήνης θα υπερνικήσει το σκοτάδι του πολέμου!

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Γαύδο

Μετά τη δοξολογία στην Αγία Τριάδα στο Καστρί Γαύδου, με περηφάνια και ιδιαίτερη συγκίνηση όλο το νησί χειροκρότησε τους δύο μαθητές του νηπιαγωγείου που κράτησαν την ελληνική σημαία και παρήλασαν τιμώντας το ελληνικό έπος του ’40!

Παράλληλα, κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των ηρώων πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του στρατού ξηράς και από τον δημοτικό σύμβουλο Γαύδου κ. Γιώργο Παπαδάκη.

Λόγο εκφώνησε η νηπιαγωγός του νησιού κα Μαρία Τσαβιταρόγλου.

«…Και Ειρήνη

είναι κάτι βαθύτερο απ’ αυτό που εννοούμε

όταν δεν γίνεται κάποτε πόλεμος.

~

Ειρήνη είναι όταν τ’ ανθρώπου η ψυχή

γίνεται έξω στο σύμπαν ήλιος· κι ο ήλιος

"google ad"

ψυχή μες στον άνθρωπο».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...