17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Παρέμβαση εισαγγελέας Αρείου Πάγου για τους «νταήδες» της Κρήτης – Ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην υπόθεση

Ημερομηνία:

Την κατ΄απόλυτη προτεραιότητα διενέργεια της κύριας ανάκρισης στην υπόθεση της καταγγελόμενης επίθεσης σε βάρος της οικογένειας των Γερμανών τουριστών στην περιοχή του Μυλοποτάμου της Κρήτης, ζήτησε με παραγγελία του στην ανακρίτρια Ρεθύμνου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Η εντολή του κ. Ντογιάκου αφορά την κατ΄απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση για τα αδικήματα: απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα), επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για ανθρώπους, επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα, παράνομη οπλοφορία, απειλή και απλή σωματική βλάβη.  

Η παρέμβαση του πρώτου τη τάξει εισαγγελικού λειτουργού της χώρας έρχεται τη στιγμή που ήδη παρατηρήθηκε καθυστέρηση στην υπόθεση με τον κ. Ντογιάκο να σημειώνει στην παραγγελία του ότι η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος, να γίνει με πληρότητα, να είναι εξονυχιστική και να διακριβώσει όλα τα πραγματικά περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ντογιάκος στην παραγγελία του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η  Εισαγγελία έλαβε γνώση όσων φέρονται να τελέστηκαν στο Μυλοπόταμο Κρήτης για την καταγγελλόμενη βίαιη επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών και ζητείται η κατά προτεραιότητα ανάκριση για την υπόθεση η οποία “παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου”.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα πληροφορίες, επισημαίνει τον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν την φιλόξενη εικόνα της χώρας.

Η εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εδράζεται στο άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ορίζει ότι “….ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ` απόλυτη προτεραιότητα”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...