19.9 C
Chania
Friday, November 7, 2025

Παρέμβαση στο ξενοδοχείο Creta Beach στην Αμμουδάρα, για τη λιποθυμία ναυαγοσώστριας

Ημερομηνία:

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν δυνάμεις της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου στο ξενοδοχείο Creta Beach στην Αμμουδάρα, μετά από περιστατικό λιποθυμίας ναυαγοσώστριας, λόγω της έκθεσης στο ήλιο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ναυαγοσώστρια είχε λιποθυμικό επεισόδιο και όταν επικοινώνησε με τη μητέρα της και κάλεσε ασθενοφόρο, αντιμετώπισε την εργοδότρια (της ναυαγοσωστικής εταιρίας), η οποία την επέπληξε ότι «έκανε ολόκληρο θέμα», «όλα ήταν υπό έλεγχο», αφού τις «έδωσε βιταμίνες»!!! Ταυτόχρονα της επιτέθηκε γιατί «δεν μπορεί να βρει αντικαταστάτρια», ενώ της είπε ότι θα την απολύσει κι από πάνω!!!

Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης έξω από το ξενοδοχείο, πάρθηκαν πίσω οι απειλές της εργοδοσίας για απόλυση, ενώ η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, από όπου αργότερα πήρε εξιτήριο και είναι καλύτερα στην υγεία της.

“Αυτή είναι η καθημερινότητα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργολαβικών εργαζομένων στα ξενοδοχεία (ναυαγοσώστες, security κλπ). Δεν υπάρχουν χώροι διαλείμματος για τους εργαζόμενους και όπου υπάρχουν είναι ακατάλληλοι. Καμαριέρες κάνουν διάλειμμα μέσα στις λινοθήκες, οι κηπουροί μέσα σε αποθήκες, σε ημιυπαίθριους χώρους με σκιά από 1 ομπρέλα, εστιατόρια προσωπικού χωρίς παράθυρα, δωμάτιά προσωπικού 2 ορόφους κάτω από την γη χωρίς εξαερισμό. Δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί, σε συνθήκες που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους!”, αναφέρει η ΔΑΣ και προσθέτει:

Η εργοδοτική ασυδοσία γίνεται με την ανοχή και τη στήριξη της κυβέρνησης, που αντί να παίρνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τις υψηλές θερμοκρασίες που συνεχίζονται, στέλνει «συστάσεις», που δεν ελέγχονται από κανέναν! Έχουν διαλύσει την Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, αφήνοντάς την υποστελεχωμένη και χωρίς ουσιαστικό ρόλο, απέναντι στις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στους χώρους δουλειάς.

Δε θα πεθάνουμε για τα κέρδη τους! Δυναμώνουμε τον αγώνα για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, για μέτρα ασφαλείας στα ξενοδοχεία!”

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Κρήτη ο Μικ Τζάγκερ: Ο Θρύλος της ροκ ανέβασε φωτογραφίες από την επίσκεψή του στα Χανιά και στην Κνωσό

Στα Κρήτη βρίσκεται ο Μικ Τζάγκερ. Ο θρύλος της ροκ επισκέφτηκε αρχαιολογικούς...

Καταρρέει το ΕΣΥ στην Κρήτη: 48ωρη απεργία από τους γιατρούς, 8.000 ασθενείς σε λίστες αναμονής

Σε διήμερη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα και αύριο οι...