«Παραδοσιακές Τέχνες στην σύγχρονη εποχή»: Διαδικτυακή ημερίδα από το ΙΤΕ

Κανένα σχόλιο

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 και ώρα 9 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Παραδοσιακές Τέχνες στην σύγχρονη εποχή – Διεπιστημονική ερευνητική προσέγγιση για την καταγραφή, διαφύλαξη, διάδοση και βιωσιμότητα των Παραδοσιακών Τεχνών ως Ζώσα Πολιτιστική Κληρονομιά».

Η Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της σειράς δράσεων επικοινωνίας του έργου Mingei, του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και έχει σκοπό να παρουσιάσει τα τεχνολογικά αποτελέσματα της ψηφιακής αναπαράστασης των παραδοσιακών τεχνών για τη διαφύλαξη της Πολιτισμικής μας Κληρονομιάς.

Στόχος των επιστημόνων είναι η διατήρηση των παραδοσιακών τεχνών που τείνουν σήμερα προς εξαφάνιση, μέσω συναρπαστικών, εμπειρικών παρουσιάσεων, χρησιμοποιώντας αφηγηματικές και εκπαιδευτικές εφαρμογές, οι οποίες βασίζονται στις τεχνολογίες Επαυξημένης και Μεικτής Πραγματικότητας, καθώς και στο Διαδίκτυο.

"Sponsored links"

Η αναπαράσταση των παραδοσιακών τεχνών θα αποτυπώνει τον πλούτο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, όπως τα χειροτεχνήματα, τον τρόπο δημιουργίας τους, τις κινήσεις των χεριών και τη χρήση των εργαλείων που ορίζουν τις δεξιότητες μιας παραδοσιακής τέχνης, ενώ παράλληλα θα υποστηρίζει την επιμέλεια των ψηφιακών τεκμηρίων.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των παραδοσιακών τεχνών και τουρισμού, καθώς και σε ερευνητές στον τομέα της Ψηφιοποίησης και Πολιτισμικής Πληροφορικής.

Σύνδεσμος ημερίδας

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Έργου: http://www.mingei-project.eu/

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live