Καθημερινή Μαχητική
Εφημερίδα

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

17.8 C
Chania
Tuesday, September 23, 2025

Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης από υφυπουργός Ανάπτυξης

Ημερομηνία:

Χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από δύο 24ωρα για να καταλάβει ο Αρίστος Δοξιάδης ότι μετά τις ιταμές και άθλιες επιθέσεις κατά συγγενών θυμάτων των Τεμπών και εναντίον των πολιτών που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια, δεν θα μπορούσε να είναι όχι υφυπουργός, αλλά ούτε… κλητήρας σε μία κυβέρνηση που προσπαθεί να διορθώσει τα αδιόρθωτα, λόγω των μέχρι τώρα χειρισμών της στην υπόθεση με το σιδηροδρομικό έγκλημα.

Η κίνησή του να παραιτηθεί, έστω με μία ανάρτηση παραληρηματικού χαρακτήρα, καθώς έμεινε με την… ορκωμοσία στο χέρι και δεν θα καθίσει ποτέ στην καρέκλα του υφυπουργού Ανάπτυξης, ήταν εξόχως επιβεβλημένη. Αν μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου δεν ήθελε να χαλάσει την… εορταστική ατμόσφαιρα του Σαββάτου με την πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού και τις εκδηλώσεις παράδοσης παραλαβής, η παραίτηση θα του είχε ζητηθεί ήδη μία μέρα πριν.

Το κλίμα για τον αλαζόνα, υπερόπτη και κοινωνικά αναίσθητο κ. Δοξιάδη έγινε ακόμα βαρύτερο όταν στις ύβρεις του κατά των συγγενών θυμάτων των Τεμπών προστέθηκαν και οι αποκαλύψεις για εμπλοκή του σε εταιρία που θεωρήθηκε καρτέλ βιβλίου, αλλά και για τη συμμετοχή του σε fund που έχει project 50 εκατομμυρίων ευρώ με το υπουργείο Ανάπτυξης. Θα ήταν δηλαδή πολιτικός προϊστάμενος υπηρεσιών του υπουργείου που θα παρακολουθούσαν και θα αξιολογούσαν ένα project της εταιρείας του!!!

Στην ανάρτηση με την οποία γνωστοποιεί την παραίτησή του ο κ. Δοξιάδης καταφεύγει σε ένα κυνήγι μαγισσών, με λογικά άλματα και σαθρή επιχειρηματολογία.

Κάνει λόγο για… ανήθικο πόλεμο ο άνθρωπος που διέπραξε τη μέγιστη πολιτική και κοινωνική ανηθικότητα να επιτεθεί και να λοιδορήσει με προκλητικούς χαρακτηρισμούς τους πολίτες που διαδήλωσαν για τα Τέμπη.

Και μιλά για πολιτική τοξικότητα ο άνθρωπος που έκανε καριέρα και έγινε γνωστός στο διαδίκτυο επιστρατεύοντας ο ίδιος μία τοξική ρητορική.

Σημειώνει δε ότι αθωώθηκε για την υπόθεση της εταιρείας ΑΠΟΛΛΩΝ, για την οποία επικρίθηκε έντονα και από την αντιπολίτευση. Ε, τότε γιατί παραιτείται, αφού είναι αθώος;

Η ανάρτηση Δοξιάδη

«Αποφάσισα να παραιτηθώ

Ο ανήθικος πόλεμος που εξαπέλυσε εναντίον μου η αντιπολίτευση, με ανυπόστατες επιθέσεις ήδη από την πρώτη μέρα της ορκομωσίας μου στην κυβέρνηση, με προσγείωσε απότομα στη σκληρή πολιτική πραγματικότητα.

Σε όσους με κατηγόρησαν για την υπόθεση της εταιρίας ΑΠΟΛΛΩΝ απαντώ ότι έχω δικαστεί και αθωωθεί από ποινικό δικαστήριο το 2013, που με απάλλαξε ρητά από κάθε κατηγορία που σχετίζεται με όσα σήμερα μου καταλογίζει η αντιπολίτευση. Προσθέτω ότι από τη στιγμή που τελείωσε το δικαστήριο, δεν είχα καμία όχληση από καμία αρχή, παρόλο που άλλαξαν τόσες κυβερνήσεις. Συνεπώς άνθρακες ο θησαυρός.

Επειδή δεν θέλω να σπαταλήσω τη ζωή μου σε τέτοιες διαμάχες, αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, τόσο για λόγους προσωπικής ηρεμίας όσο και για λόγους προστασίας της κυβέρνησης και του χαρτοφυλακίου που έχω αναλάβει από ένα κυνήγι μαγισσών.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την τιμητική του πρόταση για αυτό το χαρτοφυλάκιο που είναι τόσο σημαντικό για το μέλλον. Λυπάμαι που η πολιτική τοξικότητα αποτρέπει τους ενεργούς πολίτες από το να συμβάλλουν στις συλλογικές προσπάθειες για την πρόοδο».

Δεκτή η παραίτηση από τον πρωθυπουργό

Λίγο μετά την ανάρτηση του Δοξιάδη, ο πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την παραίτησή του.

Ετσι, σύμφωνα με πηγές, ο αντικαταστάτης του θα οριστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η απόλυτη ξεφτίλα στην Κύπρο: Εγκύκλιος για σβήσιμο των συνθημάτων κατά της γενοκτονίας στη Γάζα με εντολή… Ισραηλινού υπουργού

Αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει στην Κύπρο εγκύκλιος για το σβήσιμο των συνθημάτων κατά του Ισραήλ...
×
Θυμάσαι την τελευταία φορά που διάβασες κάτι και κατάλαβες ότι “εδώ γράφεται η αλήθεια”; Για πάνω από 40 χρόνια, ο Αγώνας της Κρήτης βρίσκεται δίπλα σου. Στα χρόνια που η εφημερίδα μας πουλούσε χιλιάδες φύλλα στα περίπτερα και οι λέξεις ταξίδευαν στα χωριά, στα καφενεία, στα σπίτια της Κρήτης. Σήμερα, συνεχίζουμε στον ψηφιακό κόσμο. Με την ίδια φωνή. Με την ίδια αφοσίωση. Με την ίδια ανάγκη να πούμε όσα άλλοι δεν τολμούν. Αλλά η αλήθεια έχει κόστος... Η δική σας στήριξη είναι αναγκαία για να συνεχίσουμε το έργο μας, με όσο γίνεται μικρότερες εξαρτήσεις. Για να μπορούμε να στεκόμαστε δυνατοί και να αποτελούμε τη δική σας φωνή. Στήριξε σε μηνιαία βάση και αποτέλεσε έτσι μέρος της προσπάθειάς μας. Δώσε μας τη δύναμη για να σταθούμε πιο ισχυροί δίπλα σου.