28.8 C
Chania
Saturday, June 22, 2024

Παραιτήσεις 20 στελεχών και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά την άρνησή της για μετωπική και εκλογική συνεργασία με τη ΛΑ.Ε.

Ημερομηνία:

«Τραυματισμένη» βγαίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πορεία της για κοινή εκλογική μάχη των δυνάμεων του «όχι». Οι οργανώσεις ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί υπέρ της εκλογικής συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από όλα τα όργανα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετά την απόφαση αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποφάσισε, την Κυριακή, κατά πλειοψηφία (65-15) ότι δεν υπάρχει έδαφος για εκλογική συνεργασία του μετώπου με τη Λαϊκή Ενότητα. Με την απόφαση αυτή διαφώνησαν και καταψήφισαν οι δύο συνιστώσες που αποχώρησαν.

Το κείμενο παραίτησης από τα όργανα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αγαπητές/οί σ. της ΚΣΕ και του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μέσα στις ραγδαίες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, το εκρηκτικό λαϊκό και ταξικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, την ταπεινωτική μνημονιακή συμμόρφωση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, την ανάδειξη της ρήξης με τη ευρωζώνη και τον ευρωμονόδρομο σε κομβικό επίδικο, τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και απελευθέρωση ενός δυναμικού με αριστερή και ριζοσπαστική Αριστερά, αναδεικνύεται ως επιτακτική απαίτηση αλλά και πραγματική δυνατότητα η διαμόρφωση ενός μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, γύρω από το ΟΧΙ μέχρι τέλους, το μεταβατικό πρόγραμμα, τη ρήξη με το χρέος, τα μνημόνια, το ευρώ και την ΕΕ. Ευθύνη και πρόκληση για την αντικαπιταλιστική Αριστερά να συμβάλει αποφασιστικά και καταλυτικά σε αυτό.

Ωστόσο, η απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μην προχωρήσουμε σε αυτή την αναγκαία μετωπική πολιτική και εκλογική συνεργασία σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί μια σημαντική ευκαιρία να παρέμβουμε πιο αποφασιστικά στη διαμόρφωση του συνολικού ταξικού συσχετισμού δύναμης.

Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτή την κατεύθυνση και διαλέγουμε το δρόμο της πολιτικής και εκλογικής συνεργασίας με την Λαϊκή Ενότητα και άλλα ριζοσπαστικά αριστερά κομμάτια. Η αυτόνομη κάθοδος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήμερα είναι πίσω και από τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες των καιρών.

Γι’ αυτό το λόγο και παραιτούμαστε από μέλη της ΚΣΕ και του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν πιστεύουμε ότι χωρίζουν οι δρόμοι μας. Απλώς διαλέγουμε με διαφορετικό τρόπο να ψηλαφήσουμε τις δυνατότητες επαναστατικής πολιτικής μέσα στις σημερινές εκρηκτικές αντιθέσεις. Τιμούμε και σεβόμαστε όλους τους μεγάλους κοινούς αγώνες που δώσαμε όλες και όλοι στην κοινή προσπάθεια για μια Αριστερά πραγματικά ανατρεπτική. Και είμαστε βέβαιες και βέβαιοι ότι θα ξανασυναντηθούμε στους κοινούς αγώνες και την κοινή αναζήτηση κοινή αναζήτηση για μία σύγχρονη επαναστατική τακτική και στρατηγική για έναν άλλο δρόμο σοσιαλιστικού μετασχηματισμού.

Καλή δύναμη και καλούς αγώνες συντρόφισσες και σύντροφοι

Τα μέλη της Αριστερής Ανασύνθεσης στην ΚΣΕ και το ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Παναγιώτης Σωτήρης (ΚΣΕ και ΠΣΟ)
Τάσος Βασιλειάδης (ΚΣΕ και ΠΣΟ)
Ηλίας Κεφαλάς (ΚΣΕ και ΠΣΟ)
Χρίστος Τουλιάτος (ΠΣΟ)
Σπύρος Δρίτσας (ΠΣΟ)
Γιώργος Καλαμπόκας(ΠΣΟ)
Σπύρος Σακελλαρόπουλος (ΠΣΟ)
Θόδωρος Αλεξίου (ΠΣΟ)
Πέτρος Φύτρος(ΠΣΟ)
Στάλη Συμεών (ΠΣΟ)
Γιώργος Λιάγκος (ΠΣΟ)
Πέτρος Γρηγορίου (ΠΣΟ)
Κατερίνα Χαμηλάκη (ΠΣΟ)
Νίκος Κωστόπουλος (ΠΣΟ)
Νίκος Παπακανάκης (ΠΣΟ)
Δημήτρης Σταμάκος (ΠΣΟ)

Τα μέλη της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης στην ΚΣΕ και το ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Γιώργος Μελισσαρόπουλος (ΚΣΕ και ΠΣΟ)
Δημήτρης Σαραφιανός (ΠΣΟ)
Μαριάννα Τσίχλη(ΠΣΟ)
Β.Ζ. (ΠΣΟ) (στρατευμένος)

(συνυπογράφει το κείμενο και ο σ. Φώτης Κανταρτζής πρώην μέλος του ΠΣΟ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που παραιτήθηκε παλιότερα στη βάση παρόμοιων διαφωνιών)

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησε η 3η γιορτή αθλητισμού στη Γαύδο

Με την λαμπαδηδρομία και το άναμμα της φλόγας στο πέτρινο θεατράκι...

Άφαντος παρά τις έρευνες ο 89χρονος που χάθηκε αναζητώντας τον φίλο του στα Χανιά

Ο  συνταξιούχος Μανώλης Κουτζόγλου από τα Χανιά, πήρε το λεωφορείο...