28.2 C
Chania
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ

Ημερομηνία:

Ξεκίνησε η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην τελετή εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός αναμένεται να ξεδιπλώσει την πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, με τη χώρα πλέον εκτός μνημονίων, μετά από 8 χρόνια και αναβαθμισμένη στη διεθνή σκηνή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Στόχος είναι η έξοδος από τα μνημόνια να μην είναι κενή περιεχομένου, αλλά να μπορέσει αφενός να ενισχύσει την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, αφετέρου να ενδυναμώσει έτι περαιτέρω το κοινωνικό κράτος και να ελαφρύνει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα με παράλληλη ενίσχυση του κόσμου της εργασίας.

Με την υπερκάλυψη των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τους τρεις πυλώνες που αποτελούν και τις βασικές προτεραιότητες για την μεταμνημονιακή περίοδο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Οι τρεις αυτοί πυλώνες, δηλαδή η δίκαιη ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και η ενίσχυση της εργασίας, καθιστούν ακόμη πιο ευκρινείς τις διαφορές μεταξύ των δύο πολιτικών προγραμμάτων που συγκρούονται, αφού βαθαίνουν τις διαχωριστικές γραμμές με το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη που βασίζεται στην συντριβή της εργασίας, την πλήρη αποσάρθρωση του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας ασφάλισης και την ανάπτυξη μονάχα υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Παρακολουθήστε την ζωντανά:

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενεργοποίηση θαλάσσιας περιοχής «ΙΚΑΡΟΣ» στα Χανιά για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοινώνει ενεργοποίηση της θαλάσσιας περιοχής «ΙΚΑΡΟΣ» επ' οφελείας του Πολεμικού Ναυτικού από 3 έως 11 Ιουνίου 2026.

Προκήρυξη εξετάσεων για Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Επάρκειας Οδικού Μεταφορέα στα Χανιά

Προκηρύχθηκαν εξετάσεις για Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Επάρκειας Οδικού Μεταφορέα στα Χανιά. Στις 26 Ιουνίου 2026 η εξέταση, προθεσμία αιτήσεων 19 Ιουνίου.

Μνημόσυνο πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης στον Κυρτομάδω Αγυιάς

Ο Δήμος Χανίων και η Ενορία Κυρτομάδω Αγυιάς τελούν το ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης, το Σάββατο 6 Ιουνίου 2026, στον Άγιο Ιωάννη Καλυβίτη.

Συλλήψεις στα Χανιά για κλοπές και ναρκωτικά

Συλλήψεις στα Χανιά: 18χρονος αλλοδαπός για κλοπές από καταστήματα και 29χρονος ημεδαπός με 22,2 γραμμάρια κάνναβης. Δράση της Αστυνομίας στις 2 Ιουνίου 2026.