Παρακολουθήστε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ «Ο Ασκός του Αιόλου» που αφορά και την Κρήτη | Βίντεο

2 Σχόλια

«Το ντοκιμαντέρ, που είναι το αποτέλεσμα 2 χρόνων γυρισμάτων σε 16 περιοχές της Ελλάδας και άλλων δύο χρόνων επισταμένης δημοσιογραφικής έρευνας, αποκαλύπτει μια πραγματικότητα που παρέμενε επιμελέστατα κρυμμένη κάτω από τη σκόνη της αδιαφάνειας και της προπαγάνδας της πράσινης ανάπτυξης».Αυτό αναφέρουν οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ «Ο Ασκός του Αιόλου», το οποίο προβάλεται, θα αξιολογηθεί, θα κριθεί και ίσως δρομολογήσει εξελίξεις.

Στη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ αναφέρουν ακόμα:

«Με αφορμή την αλόγιστη διασπορά ανεμογεννητριών σε όλη τη χώρα και την ασύστολη χορήγηση αδειών σε πολυάριθμες εταιρείες εγκατάστασης αιολικών, η ομάδα παραγωγής επιδίωξε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αλλά και να καταγράψει την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος στις περιοχές αυτές, καθώς και να μεταφέρει στο κοινό με κάθε λεπτομέρεια τις ευρύτερες περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες των λεγόμενων επενδύσεων «πρώτης προτεραιότητας».

"Sponsored links"

Ο Ασκός του Αιόλου ευελπιστεί να αποτελέσει ένα εργαλείο στα χέρια των κατοίκων όλων των περιοχών, που εδώ και δεκαετίες αγωνίζονται με πείσμα ενάντια στην υφαρπαγή και την ιδιοποίηση γης και φυσικών πόρων, για να εκφράσουν ευρύτερα την αντίθεσή τους στην καταστροφή των βουνών τους και για να φέρουν στο φως τα πραγματικά κίνητρα που τους κάνουν να εναντιώνονται στα μεγαθήρια και τις πολυεθνικές της «πράσινης τεχνολογίας» των ανεμογεννητριών.

Η ομάδα παραγωγής έκανε προτεραιότητά της να αποδείξει την αλήθεια των φωνών αυτών μέσα από τα στοιχεία που προέκυψαν από τη δημοσιογραφική έρευνα και να σπάσει τη σιωπή που είχε επιβληθεί από τα ΜΜΕ, να βοηθήσει το κοινό να πληροφορηθεί και να συζητά σε βάθος το τι ακριβώς συμβαίνει με τον ενεργειακό σχεδιασμό της πράσινης ανάπτυξης, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και ειδικότερα στην Ελλάδα. Σχεδιασμό που όπως φάνηκε δεν είχε στόχο, την παραγωγή καθαρής ενέργειας, την μείωση των ρύπων, την ελάττωση της χρήσης του λιγνίτη. Η πράσινη ανάπτυξη και ο τρόπος που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα σε τούτο τον τόπο, δεν συνιστά τίποτε άλλο από ένα απέραντο τραπέζι, στρωμένο με λουκούλλεια γεύματα για μεγαλοεργολάβους και επιχειρηματίες-μεγαθήρια.

Οι μόνοι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, που ολοκληρώθηκε χάρη στην εθελοντική δουλειά όλων των μελών της ομάδας παραγωγής, ήταν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, καθώς και φορείς και σύλλογοι».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

2 Σχόλια

 1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

  ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ….

 2. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ.
  ΟΙ ΑΠΕ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΙΣΧΥ (ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ) 5442 MW ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΝΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 5% ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 13.5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
  ΟΙ ΑΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 4000 ΜW KAI ΚΟΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΩΝ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ 57% ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
  ΚΑΙ ΤΟ 23 % ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ…

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live