22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Παραμένει στόχος του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» η επαναφορά του Αγάλματος της Ελευθερίας

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα μας η ιστορικός κ. Βάλια Βαρουχάκη εκ μέρους του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» αναφέρει τα εξής σχετικά με άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου:

Κύριε Διευθυντά,

Σχετικά με το άρθρο στο φύλλο της 12ης Φεβρουαρίου 2019,  που αφορούσε τις εκδηλώσεις για την Eπανάσταση του 1897 και την επανατοποθέτηση του αγάλματος της Ελευθερίας επισημαίνουμε τα εξής: Κάθε χρόνο για να τιμηθεί η επανάσταση του Ακρωτηρίου οργανώνονται επετειακές εκδηλώσεις. Όπως είναι γνωστό οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται τη μία χρονιά στον χώρο μπροστά από το άγαλμα του Καγιαλέ και την επομένη στο σημείο όπου βρίσκονται οι βράχοι με τα ονόματα των πεσόντων. Αυτή ακριβώς η εναλλαγή των χώρων δηλώνει ότι δεν τιμάται μόνον ένας επαναστάτης αλλά και το σύνολο των πεσόντων και των αγωνιστών κατά την επανάσταση, τα ονόματα των οποίων μνημονεύονται και στους δύο τόπους.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες εκ μέρους του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» για την επανατοποθέτηση του αγάλματος της Ελευθερίας στην αρχική του θέση. Όμως λόγω του μεγάλου κόστους που απαιτείται και λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης οι προσπάθειες αυτές δεν έχουν φέρει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Οπωσδήποτε θα επιμείνουμε, καθώς η επαναφορά του αγάλματος παραμένει πάντα ένας από τους στόχους του Ιδρύματος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ