22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Θρίαμβος για την Χριστίνα Γκέντζου – «Χάλκινη» στο Τάε Κβον Ντο | Βίντεο

Ημερομηνία:

Χριστίνα Γκέντζου έγραψε ιστορία, καθώς κέρδισε το χάλκινο και πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο άθλημα του τάε κβον ντο των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, βάζοντας την Ελλάδα στον πίνακα των μεταλλίων.

Στον αγώνα για το χάλκινο της κατηγορίας των 65κ (Κ44 κατηγορία) η Χριστίνα Γκέντζου ήταν εκπληκτική με αντίπαλη την Γίναν Γιάο.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, παίζοντας πάλι περισσότερο με μυαλό και χτυπώντας στην αντεπίθεση, η 19χρονη αθλήτρια άρχισε να μαζεύει πόντους για να φτάσει να προηγηθεί με 12-2 ένα λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα. Η Κινέζα προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο αγώνας έληξε 14-4 υπέρ της Ελληνίδας.

Το άθλημα του τάε κβον ντο μπήκε για πρώτη φορά στους Αγώνες του Παρισιού και η Γκέντζιου έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο. Φυσικά είναι και το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής που ξεκινά τη συλλογή των μεταλλίων από τη 2η κιόλας μέρα των Αγώνων.

Δείτε τις δηλώσεις της χάλκινης Παραολυμπιονίκη, Χριστίνας Γκέντζου, και της προπονήτριάς της, Ευαγγελίας Ευαγγέλογλου, μετά τον τελικό των ρεπεσάζ:

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ