Παραπληγικός σκύλος περπάτησε χάρη στην τρισδιάστατη εκτύπωση | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

O Ντέρμπυ είναι ένας σκύλος που γεννήθηκε παραπληγικός με αποτέλεσμα να περιορίζεται σημαντικά η κινητική του ικανότητα.

Όταν τον συνάντησε η Τάρα Άντερσον από την 3D Systems αντί να τον λυπηθεί για τα παραμορφωμένα του πόδια αποφάσισε να κάνει κάτι για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

Σε πρώτη φάση τον “εξόπλισε” με ένα ζευγάρι τροχούς, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά.

"Sponsored links"

Αποφάσισε τότε να απευθυνθεί στους συναδέλφους της στην 3D Systems για να βρει μια λύση για τον αξιαγάπητο σκύλο.

Χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνολογίες και με τη βοήθεια ορθοπεδικών μπόρεσαν να εκτυπώσουν με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης ένα μοντέλο τεχνητών μελών και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά.

Τώρα με τα νέα προσθετικά μέλη ο Ντέρμπυ τρέχει τρία με πέντε χιλιόμετρα κάθε μέρα παρέα με τους νέους ιδιοκτήτες του.

Δείτε το βίντεο:

Στα : Επιστήμη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live