22.7 C
Chania
Monday, May 12, 2025

Παραχώρηση της πισίνας του Αγίου Ονουφρίου στον Ναυτικό Όμιλο Χανίων για δύο έτη – Υπό αυστηρούς όρους η χρήση

Ημερομηνία:

Με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) προχωρά η παραχώρηση της πισίνας στο Θέρετρο Αγίου Ονουφρίου στον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, για διάστημα δύο ετών. Η χρήση της εγκατάστασης θα πραγματοποιηθεί μέσω μίσθωσης, υπό τη διαχείριση του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (ΜΤΑ), και θα διέπεται από αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις.

Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο αξιοποίησης στρατιωτικών υποδομών για κοινωφελείς σκοπούς, με στόχο την προώθηση του αθλητισμού και την ενίσχυση της συνεργασίας με τοπικούς φορείς.

Οι όροι της μίσθωσης

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε δύο έτη, με ημερομηνία έναρξης την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Το ΓΕΑ αποποιείται κάθε ευθύνης για τυχόν πραγματικά ή νομικά ελαττώματα του ακινήτου, ενώ ο Ναυτικός Όμιλος αναλαμβάνει:

  • Την έκδοση όλων των απαιτούμενων αδειών για ασφαλή λειτουργία και χρήση της πισίνας.

  • Την κάλυψη των εξόδων επισκευών, συντήρησης και ανακατασκευής, κατόπιν προηγούμενης έγκρισης του ΓΕΑ.

  • Την ευθύνη για τυχόν έξοδα σύνδεσης με δίκτυα κοινής ωφέλειας (ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση κ.ά.), καθώς και των αντίστοιχων λειτουργικών εξόδων.

  • Την τήρηση των κανόνων ασφαλείας κατά τη χρήση της εγκατάστασης.

  • Τη διαχείριση της πρόσβασης στο ακίνητο, σύμφωνα με τις οδηγίες των στρατιωτικών αρχών.

Δικαίωμα χρήσης από την Πολεμική Αεροπορία

Σημαντική πρόβλεψη της συμφωνίας αποτελεί η δυνατότητα χρήσης της πισίνας μία ημέρα την εβδομάδα από το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.

Το ΓΕΑ διατηρεί δικαίωμα πρόωρης ή οριστικής λύσης της σύμβασης, εφόσον υπάρξουν υπηρεσιακές ή γενικότερες ανάγκες του Δημοσίου. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Ναυτικός Όμιλος υποχρεούται να αποδώσει τον χώρο άμεσα, χωρίς αξίωση αποζημίωσης.

Η 115 Πτέρυγα Μάχης (115ΠΜ) θα αναλάβει την εποπτεία εφαρμογής των όρων της σύμβασης, παρακολουθώντας τόσο την πορεία υλοποίησης των εργασιών όσο και την παράδοση του χώρου στον μισθωτή.

Πρόταση για χαμηλό μίσθωμα λόγω κοινωφελούς σκοπού

Το ΜΤΑ καλείται να εξετάσει την επιβολή του χαμηλότερου δυνατού μισθώματος, λαμβάνοντας υπόψη το κοινωνικό όφελος της παραχώρησης και το γεγονός ότι το ακίνητο θα αξιοποιηθεί από φορέα που προάγει τον αθλητισμό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρεύμα: Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδότηση σε επιχειρήσεις

Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ για την...

Κρήτη: Απόβαση των εφοριακών σε τουριστικές περιοχές

Aπόβαση στις τουριστικές περιοχές χώρας, σε νησιά του Ιονίου και του...

Ένοχοι οι επιχειρηματίες από τη Ρόδο για τον πνιγμό 26χρονου Κρητικού

Ένοχοι κρίθηκαν και από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Δωδεκανήσου, χωρίς να μειωθεί...