Παρουσίαση του βιβλίου «ΒΑΓΙΑ» για τον σχολικό εκφοβισμό

Κανένα σχόλιο

Ο Δήμος Χανίων, το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.), η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και οι Εκδόσεις Πατάκη, με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Koukoubook διοργανώνουν τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, στις 18:30, στο Μεγάλο Αρσενάλι, στα Χανιά, την παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Γερούκη «ΒΑΓΙΑ».

Στο βιβλίο παρουσιάζεται πρόγραμμα πρόληψης του σχολικού εκφοβισμού / bullying για το δημοτικό σχολείο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αθηνά Ντούλια, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου Α’ Ενότητας Χανίων, ο Αντώνης Σπανούδακης, Δάσκαλος. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Πόπη Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

"Sponsored links"

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο σχολικός εκφοβισμός / bullying είναι τόσο υπαρκτός στις σχολικές μας τάξεις όσο και επικίνδυνος. Γνωρίζουμε πλέον με βάση επιστημονικά στοιχεία ότι, όταν ένα παιδί εκφοβίζεται στο σχολείο, οι συνέπειες είναι αρνητικές όχι μόνο για το ίδιο και την οικογένειά του, αλλά επίσης για τα παιδιά, που εμπλέκονται στον εκφοβισμό και για αυτά, που αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει χωρίς να παρεμβαίνουν.

Ο σχολικός εκφοβισμός/bullying δηλητηριάζει το μαθησιακό κλίμα και εμποδίζει τη γνωστική διαδικασία. Για τον λόγο αυτό οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να είναι ευαισθητοποιημένοι, ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι.

Το πρόγραμμα ΒΑΓΙΑ είναι μια δομημένη και δοκιμασμένη εκπαιδευτική πρόταση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού στο δημοτικό σχολείο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live